Allergiëen van make-up


Afbeelding

Zalfje hier, pillentje daar overal heeft de wetenschap wel een oplossing voor. Voorgeschreven door de beste dermatoloog, homeopaat of gevonden in de doos vol goede raad van de grootouders.
We krijgen pukkels van groenten en schilfers van de uitlaatgassen. Maar hebben onze verzorgingsproducten en make-up er niets mee te maken ?

Dagelijkse beauty- en reinigingsproducten zijn de oorzaak van een epidemie van huidallergieën. Bewaarmiddelen in producten van Nivea en L’Oreal werden in verband gebracht met een acute uitbraak van de contactallergie dermatitis. Een aandoening die vooral voorkomt bij vrouwelijke veertigplussers.

Deze quote heb ik gevonden in een krantenartikel. Volgens het artikel hadden wetenschappers de stoffen MI en MCI gevonden. Nu wat zijn deze stoffen ?

MI betekent methylisothiazolinone. Dit is een stof dat anti-bacteriëel werkt en dus als conserveermiddel gebruikt wordt in oa. verven, lakken, zepen en lotions.
MCI wil languit zeggen Methylchloorisothiazolinon. Een hele mond vol als je het mij vraagt. Deze stof heeft ook weer een ‘steriliserende’ werking. De stof is vooral actief tegen bacteriën en schimmels. Deze stof is in pure vorm zeer schadelijk en kan brandwonden en andere verwondingen veroorzaken en mag eigenlijk niet meer worden gebruikt in cosmetische producten. Echter wordt de stof nog steeds toegevoegd aan producten die niet lang in contact komen met de huid zoals zepen.

Als deze producten in combinatie met elkaar worden gebruikt kan er inderdaad een irritatie optreden zoals eczeem-achtige plekken. Fijn is dit inderdaad niet en hop we snellen naar de dokter voor een zalfje dat verlichting biedt. Maar is dit niet enkel het probleem verdoezelen ?

Misschien moeten we eens meer stilstaan bij de ingrediënten van producten, maar vooral moeten de producenten niet meer stilstaan met hun ingrediënten ?

Groetjes,
Daisy

http://www.hln.be

http://nl.wikipedia.org

http://www.dibevo.nl

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s