Zeewater, goed of slecht voor je huid ?


161107zout

Door mijn toch wel lange afwezigheid door mijn werk en uiteindelijk mijn zuurverdiende vakantie ben ik er weer met een nieuw artikel.
Toen ik op het strand lag *bruinen, weet je wel/poging tot* en de heerlijke geluiden hoorden van de zee dacht ik er plots aan. Hé laat ik eens een artikel schrijven over zeewater. Iedereen hoort wel verhalen over zeewater van het is goed voor dit, slecht voor dat. Wel laat ik alle fabels en feiten eens op een rijtje zetten in deze blogpost. Wil jij weten of zeewater nu echt gezond is voor je huid of net mega slecht, lees dan snel verder.

Je hebt het allemaal als eens meegemaakt. Je bent aan het zwemmen, spelen of heerlijk aan het dobberen op je matras op de zacht golvende zee en plots lik je aan je lippen. Bah die zoute smaak. Maar zout is nog helemaal zo slecht niet. Zout, en dan spreken we over echt zeezout geen keukenzout. Zit boordevol mineralen zoals natrium, kalium en magnesium. Deze stoffen zorgen ervoor dat ons lichaam optimaal kan functioneren en houden zelfs onze bloeddruk op peil. *nog nergens gehoord dat mensen met een hoge bloeddruk minder zout moeten eten*. Maar buiten al dat goeds voor onze binnenkant heeft zeezout ook heilzame werkingen op onze buitenkant. Onze huid.

 • Zeezout heeft een hydraterende werking.
  Iedereen kent het wel, als je lang in een zwembad zit wordt je huid zeer rimpelig en stroef. Dit komt doordat je lichaam meer mineralen bevat dan het zwembad water en er dus vocht uit je lichaam onttrokken wordt. Als je in zeewater zwemt zal je lichaam net meer water opnemen omdat de zee net meer mineralen heeft en jij dus vocht opneemt. Wie beweerde er dat zeewater uitdrogend is. Wel even na het zwemmen goed afspoelen en een hydraterende crème aanbrengen voor het vocht ook vast te houden.
 • Zeezout werkt genezend.
  De mineralen in zeewater werken anti-bacterieel en hebben een ontstekingsremmende functie. Wondjes genezen snellen, rode bultjes en puistjes zullen snel kleiner worden en je huid zal er stralend uitzien.
  TIP : je kan een zeezout masker gebruiken op al jou puistjes. Als wat je nodig hebt is echt zeezout en water. Meng deze 2 tot je een nog stevig papje hebt, breng het aan op de onzuiverheden en ze zullen weer snel verdwenen zijn.
 • Zeezout werkt versterkend.
  Door de hydraterende werking van het zeezout zal je huid ook meer weerstand bieden tegen infecties en huidaandoeningen.
 • Zeezout houd je jong.
  Door je gezicht regelmatig te reinigen met zeezout (oplossing met water natuurlijk) zal je gezicht een gezonde teint krijgen en ouderdomsverschijnselen tegen gaan. Dit omdat zeezout de natuurlijke zuurtegraad van de huid niet verstoord.

En wie had je vertelt dat zeezout niet goed voor je is.

Groetjes,
Daisy

Bron : Foto

Advertentie
Geplaatst in: IDK

Een gedachte over “Zeewater, goed of slecht voor je huid ?

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s