Minima-what ?!


Minimalism. Of anders gezegt minimalisme, leven met maar een beperkt aantal spullen. Sinds ik thuis zit met mijn burn-out ben ik steeds meer beginnen nadenken over een aantal aspecten waar ik eerder gewoonweg de tijd niet voor had. Milieu, uitgaves, sparen,…..

Na al een heleboel andere zaken die ik al veranderd had in mijn leven, stoppen met het kopen van water in flessen en vlees consumeren kwam ik nu terecht in de wereld van het minimalisme. Zoals eerder gezegd is minimalisme een levensstijl met alleen maar de essentials. Sinds ik nog thuis woon had ik helaas niet de keuze om het hele huis onder handen te nemen, dus besloot ik maar met mijn kamer te beginnen.

Ik zocht wat artikels op, las boeken, keek video’s op internet en besloot aan de slag te gaan. Veel tips kwamen er op neer dat je moet doen waar jij je goed bij voelt. Omdat ik dus niet de druk van een lijst aankon (jeej burn out) ben ik langzaam aan begonnen met kleine hoekjes in men kamer. Stap 1: de boekenplank, was ik hier mee klaar, dan begon ik na enkele dagen met de bureaulade enzo verder.

Na enkele weken heb ik al veel opgeruimd, maar zeker nog niet alles. Dit is wat ik tot nu toe heb gereduceerd in men leven. Jammer dat ik er eigenlijk geen foto’s van genomen heb….

Kleding : 3 vuilniszakken
Boeken : 17 exemplaren
Bureau : 1 vuilniszak
Hobbykamer : 2 vuilniszaken

Er is nog werk aan, maar we zijn zeker op de goeie weg. Waarom ik hier eigenlijk mee begonnen ben? Wel, met die burn out was alles me te veel. Ik ergerde me echt aan alles, zelfs aan het feit dat er een tapijt lag in de gang. Dus ik wilde rust, rust in mijn hoofd en omgeving. Toen ik wat tips zocht over opruimen vond ik dus minimalisme, tadaa men nieuwe doel was er. Het is zeker niet makkelijk en vele dingen heb ik met sentiment moeten wegdoen, maar als ik het nooit gebruik had ik het ook nooit nodig. Spullen sneller weggooien gaat al beter, maar dingen kopen is nog steeds moeilijk. Ik shop al snel een paar truitjes of bloesjes terwijl ik er thuis al genoeg heb. Maar een mens moet ook leven toch?

Even mijn tips op een rijtje:

 1. Doe op je eigen tempo. De lijstjes die je vindt zijn handig, maar als je je er niet goed bij voelt kan je ze beter niet volgen. Maak dan je eigen lijstje en maak het af wanneer jij wil.
 2. Doe het niet als je twijfelt. Je kan beter nog iets laten liggen en er goed over nadenken voor je iets wegdoet. Je wil namelijk geen spijt krijgen van je beslissing. Minimalisme draait om harmonie en rust, geen spijt.
 3. Denk aan jezelf, laat je niet beïnvloeden door wat andere denken. Jij moet geen 100 paar schoenen in de kast hebben als je blij bent met 3 paar. Maak je eigen keuzes.
 4. Have fun! Doe het niet als je het niet wilt, ieder leeft op zijn eigen manier toch!

 

Als jullie nog vragen hebben over minimalisme, shoot. Ik sta klaar voor jullie.
Hebben sommige onder jullie hier ook ervaring mee? Deel jullie tips zeker met elkaar.

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Een gedachte over “Minima-what ?!

 1. Laura zegt:

  Je blog gevonden via Bokt.
  Leuk geschreven artikel! Ik zit ook in een minimaliseer-ronde. Het is niet mijn eerste ronde, maar ik ontdek elke 6 maanden dat ik bepaalde spullen toch niet nodig hebt/gebruik, terwijl ik me eerder niet kon voorstellen dat ik ze weg zou geven/doneren.
  Misschien ga jij dat ook meemaken!

  Wat vind jij moeilijk om weg te doen, dan wel waar twijfel je over en heb je besloten niet weg te doen?
  Ik merk dat ik erg hang aan oude studieboeken, terwijl ik ze al zeker 3 jaar niet heb ingekeken en veel materiaal, gezien mijn werkveld, allang verouderd is. Ik wil deze ronde dus ook enkele boeken wegdoen.

  Ik word enthousiast van je artikel. ’t is dat ik niet thuis zit, anders zou ik meteen mijn opslagkamer wat hebben uitgemest!

  Like

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s