Vitamine C


3

Vitamine C oftewel ascorbinezuur voor de gevorderden, is iets wat we allemaal wel kennen. We weten dat het in fruit en groente zit en zorgt voor een goede weerstand; Maar wist je ook dat je vitamine C ook kunt gebruiken om jezelf een perfecte mooie huid te bezorgen ? Wil jij weten wat het geheim is achter vitamine C ? Lees dan snel verder.

Wat doet nu die vitamine C eigenlijk ?

Vitamine C houdt ons gezond, studies hebben aangetoond dat je van grote dosissen vitamine C een beter weerstand krijgt en dat het helpt bij huidveroudering en huidproblemen.  Vitamine C gaat ervoor zorgen dat er collageen vezels aangemaakt worden. Die collageen zijn zeer sterke en stevige vezels die onze huid vorm houden. Heb je minder collageen, dan krijg je last van rimpeltjes. Het is normaal bij het ouder worden dat er minder collageen wordt aangemaakt, vitamine C helpt je hierbij aan handje.

Ja en nu ?

Vitamine C gaat niet enkel stofjes aanmaken en zorgen dat je er weer stralend uitziet, nee het doet veel meer. Het is ook een antioxidant, dit wil zeggen dat het je cellen beschermd tegen vrije radicalen en UV-straling. We weten ook allemaal dat te veel zon of zonnebank zeer slecht is voor je huid, dit is het ook voor je collageen. UV-straling gaat deze cellen namelijk sneller afbreken dan normaal, met als resultaat, lijntjes, rimpeltjes en droge plekken.  Wist je dat het ook helpt een verbrandde huid sneller te genezen !

Smeren maar.

Sinds dit onderzoek zijn steeds meer en meer merken vit C aan het toevoegen in het assortiment. Echter heeft vit C een grote vijand, namelijk zuurstof. Zuurstof zorgt ervoor dat de werking van vit C verloren gaat, let er dus op dat als je een product koopt met vit C, dat het luchtdicht is afgesloten door middel van een luchtdichte pompflacon en capsules. Anders koop je een kat in een zak.

Ben jij ook zo benieuwd geworden naar de werking van vitamine C, ik maakte een lijstje voor je met een aantal producten :

La Roche Posay Redermic C + UV | 40 ml, €29.25, klik
P
hilosophy Turbo Booster c powder | 7g, €27,00, klik
D
ermalogica MAP-15 regenerator | 8g, €101.60, klik
The Body Shop Skin Boost Vit C | 30ml, €24,00, klik

 

Groetjes,
Daisy

 

Bron : Foto
Info

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s