L’oreal Sublime Soft Micellair Water


IMG_9791

Nog niet zo heel lang in de winkel maar toch al razend populair.  Je ziet het bij de budgetmerken als bij de parfumerie, het micelaire water. Reinigend voor je huid en zachter als een tonic. Ik hoor niets dan goeds over dit nieuwe goedje. Daarom testte ik voor jullie een water van L’oreal, nog niet zo lang op de markt. Zijn jullie benieuwd naar mijn review, lees dan snel verder.

Wat is Micallair Water.

Zoals de naam zegt bestaat het product uit water met micellen erin. Maar wat is een micel ? Een micel is een verzameling van vetzuurketens. Ze hebben allemaal een vet kant en een water kant. Als al die vet kanten zich aan elkaar hechten omdat ze in een waterig milieu zitten krijg je een micel. Het is dus niets meer dat een vetzuurketen bal waarvan het vet kantje binnenin de bal zit. Al die micellen kunnen vet en vuil opnemen en worden vastgehouden door het vette milieu in de micel. Deze techniek wordt ook toegepast in zepen en dergelijke. Ik zou je meer uitleg kunnen geven maar het is een beautyblog, geen wetenschappelijke blog. Wil je toch meer info over de micel, klik dan op deze link.

Mijn ervaringen.

Ik vind het een mooie verpakking en hij oogt absoluut niet goedkoop. Alles staan netjes en duidelijk aangegeven op de verpakking, extra opzoekwerk is dus niet nodig. De fles heeft een grote handige klikdop, hier ben ik zeker tevreden over. Verder neemt de fles makkelijk vast en is makkelijk te openen met één hand. Volgens de fles is het product geschikt voor mensen met een droge of gevoelige huid. Nu laat ik ze meteen allebei hebben, kan ik meteen of alle 2 de factoren testen.

De eerste keer deed ik veel te veel product op het wattenschijfje, echter een cirkeltje van 1cm is meer dan voldoende, zelfs nog te veel voor je ganse gezicht. Ik gebruik het product na mijn facewash en ik was verbaasd hoeveel resten er nog van mijn gezicht afkwamen, reinigen doet hij super ! Als het product opdroogt laat hij een tintelend gevoel na, dit voelt echt prettig. Ook droogt hij niet plakkerig op wat ik best vaak heb met lotions en tonics. Mijn gezicht voelt niet trekkerig of droog aan en ook worden mijn droge plekjes en eczeem niet erger. Kortom voor mij is het product zeker en vast geslaagd !

IMG_9801

Water, hydraterende stoffen, bewaarmiddelen en iets dat reinigend werkt. Dit is al wat er inzit. Ik ben zeer blij met de korte lijst, dat maakt het niet natuurlijke aspect meteen weer goed.

Kortom, dit product is zeer geschikt als je een droge of zeer gevoelige huid hebt. Het irriteert niet en droogt ook niet verder uit. Buiten dat is het product ook zeer zuinig, een paar kleine drupjes voldoen voor je hele gezicht en hals. Ik zou het product zeker een keertje proberen als je niet zo goed tegen lotions en tonics kan.

L’oreal Soblime Soft Micellair Water is te koop in de supermarkt en drogisterij voor ongeveer €7.

Groetjes,
Daisy

Advertentie

2 gedachtes over “L’oreal Sublime Soft Micellair Water

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s