Gelezen en goedgekeurd • Duinkerke – Joshua Levine


Boek_Duinkerke-2

Als je in het woordenboek onder de term ‘boekenwurm’ zou zoeken, kom je vast en zeker mijn foto tegen. Na weer een moeilijke keuze uit mijn stash, dook ik in het boek Duinkerke van Joshua Levine. Misschien gaat er hierbij een bellentje rinkelen want dit exemplaar is ook prachtig in beeld gebracht onder de naam Dunkirk, klik hier voor de trailer.

Als ik heel eerlijk mag zijn had ik toch een eerste andere impressie van het boek. Ik dacht namelijk dat het het geschreven verhaal van de film ging zijn, zoals je hebt bij bv de Harry Potter verhalen. Maar dit boek verteld niet het verhaal van de film, maar achter de film, het verhaal achter de Operatie.

Voor diegene dat de film nog niet gezien hebben, deze gaat over een enorme reddingsoperatie op ons Vlaamse strand van Duinkerke van 1000’den Engelse en Franse soldaten om te vluchten voor de Duitse troepen. Het brengt de wanhoop, stress en lijden in beeld van al die mannen dat daar zitten te wachten in de hoop terug thuis te raken. Als je de film ziet heb je natuurlijk geen idee van wat er achter al deze ‘commotie’ bevindt. Wel het boek verteld dit perfect, het brengt perfect in beeld welke keuzes en beslissingen de officieren moesten nemen om hun mannen levend thuis te krijgen.

Boek_Duinkerke

Wat wel vergelijkbaar is met de film is dat het boek ook meerdere perspectieven aanbiedt. Zo geeft het je de inzichten van de soldaten op het strand, de leidinggevenden, de vliegeniers, de kapiteins van de reddingsboten en de inwoners van het toenmalige Duinkerke van mei 1940. Ook vind ik het een leuk pluspunt dat er in het center van het boek foto’s geplaatst zijn. Deze zijn verdeeld over foto’s van toen, als van foto’s van de film/set, voorzien van de nodige uitleg en commentaar.

Boek_Duinkerke-4Boek_Duinkerke-3

Ben je getriggerd door dit verhaal en wil je zelf te weten komen hoe het leven was voor deze mannen? Aarzel dan zeker niet om je neus in dit exemplaar te steken. Of als je lieverd lekker lui onderuit zakt in de zetel kan je altijd de film eens bekijken.

Boek_Duinkerke-5

Het boek kan je onderandere vinden bij bol.com.

Groetjes,
Daisy

Sorry dat mijn exemplaar er zo raar uitziet, maar ik heb een excuus haha. Weet je nog die 2 weken dat het verschrikkelijk warm was in ons land? En weet je ook nog dat er daarna een gigantisch onweer uitbarstte? Wel laten we zeggen dat ik net die avond dat het goor buiten, mijn boek ben vergeten in de tuin. Van een leuke ontdekking ’s ochtends gesproken 😀 Gelukkig is deze met vele uren in de oven weer droog geraakt!
Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s