Gelezen en goedgekeurd • Trainspotting – Irvine Welsh


9200000071824786Bron

Toen ik nog in het middelbaar zat hebben wij deze film eens moeten kijken en ik was meteen gefascineerd. Het is natuurlijk een verschrikkelijk verhaal maar het is gewoon de perfecte weerspiegeling van het echte “leven”. Toen ik dit boek zag liggen heb ik geen seconde getwijfeld en voor ik het wist zat ik er mee in mijn leeshoek.

Trainspotting is een verhaal dat gaat over het dagdagelijkse leven van jongeren in de Schotse drugscene. Irvine Welsh laat je kennis maken met alle aspecten; het zoeken naar de dealer, de wanhoop als de hit begint uit te werken, alle lichamelijke ongemakken en het onderhouden van relaties. Kortom het is echt een boek dat je met je neus op de feiten drukt en je echt aangrijpt. De schrijver heeft me ook laten kennis maken met een heel andere soort schrijfstijl en taalgebruik, al op pagina 2 heb ik in totaal al zeker 30x het woord kut gelezen.

Dit boek is echt een type boek dat je in één ruk uitleest en je vol verbazing laat als je merkt dat je al aan de laatste pagina zit. Wel heb ik in het begin moeite gehad om te ontdekken vanuit welk perspectief er wordt geschreven. Er worden verschillende personages beschreven en doorheen het boek wordt er telkens vanuit een anders personage geschreven. Je moet in het begin dus goed doorhebben wie wie is. Ik vind het een goed boek voor jongeren en volwassenen, dit om te laten zien hoe de realiteit echt in elkaar kan zitten en dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is.

De trailer van de film.

 

Dit boek is leuk als : 

Je je goed kan inleven in de verschillende personages en je meer te weten wil komen hoe het gras er aan de andere kant uit ziet. Ook is het boek een echte cult klassieker en zou in iedere (naar mijn mening) boekenkast moeten zitten. Dit verhaal leest ook als een “train” en zuigt je in het verhaal alsof je zelf een toeschouwers was van hun dagdagelijkse bezigheden.

 

Dit boek moet je skippen als :

Je jonger bent dan 12, er komt zeer obsceen taalgebruik in en sommige gebeurtenissen zijn best heftig als je nog wat jonger bent. Ook als je meer houdt van fictie en verzonnen verhalen is dit niets voor jou.

 

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s