5 tips voor een kraaknette kledingkast


ikea-2011-wardrobe-kopie
Bron

Iedereen weet dat je kledingkast opruimen een werk van lange adem is. “Zal ik deze houden? Misschien pas ik hier binnen een maand wel weer in! ” Het zijn allemaal oorzaken die er voor zorgen dat het resultaat toch weer anders is dan gehoopt. Hierbij geef ik jullie 5 tips die ervoor zorgen dat je binnen no time je kast weer toonbaar kunt maken.

Accessoires

Oorbellen waar van je hoopt ooit het 2de exemplaar te vinden. Een riem met doorgescheurde gaatjes. Die ene ketting met dat kapotte slotje. Weg ermee, wees eerlijk voor jezelf. Ga je echt die ene oorbel nog vinden die je ben kwijt gespeeld na dat avondje stappen?

Schoenen

Iedereen heeft wel dat ene paar schoenen dat je niet kan weggooien. Maar hoe zit dat met al die andere waarvan de hak stuk is, de ritssluiting blokkeert of de zool heel dun wordt? Deze schoenen zijn niet meer praktisch en ga je bijgevolg ook niet meer dragen. Plus, hoe meer plaats in je schoenen vak, hoe meer je weer kan shoppen 😉

Kapot/ niet passend

Dat ene t-shirt met een gaatje aan de schouder of dat ene jurkje dat toch wel iets te strak over je heupen valt. Wees eerlijk, te klein is te klein en te groot is te groot. Nee, je gaat er niet binnen een maand in passen en nee, de kaboutertjes maken die talloze gaatjes niet. Dus hop weg ermee. Stel op de kledij die je toch wil houden een vervaldatum, als je deze binnen die tijd niet gemaakt hebt of er niet inpast, zijn deze ook voor het goede doel.

Ondergoed

Ondergoed moet zitten als een 2de huid. Passend en comfortabel. Hier horen die afgedragen bh’s en kont kruipende onderbroeken niet bij. Alles wat niet meer lekker zit, een losse naad, gaatjes of vlekken heeft, kan je beter weggooien. Het is trouwens bewezen dat je van mooi ondergoed dragen een boost van zelfvertrouwen krijgt. Wat houdt je nog tegen?

 

Niet gedragen stuks

Als je die broek het afgelopen jaar niet meer hebt gedragen, dan ga je ze ook niet missen. Leg alle kledingstukken die je al lang niet meer hebt aangehad op een stapel en bekijk ze eens kritisch. Ga ik deze binnen de maand dragen? Is het antwoord nee, dan kan je beter iemand anders er gelukkig mee maken.

 

Ga jij met deze tips in het achterhoofd je kledingkast opruimen?

 

Groetjes,
Daisy

 

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s