IDK ● Welke effecten heeft water op je huid?


water-background-42

Als we alle reclame en spotjes moeten geloven, dan zoude we met allerlei crèmes, poedertjes en spraytjes er uitzien als een heuse diva met de meest prachtige huid ooit. Maar gelukkig gaan we steeds meer stilstaan bij het feit dat een mooie huid van binnenuit komt. Maar klopt de mythe nu dat voldoende water drinken zorgt voor een stralende en gezonde huid?

Vele mensen beweren dat voldoende water drinken zorgt voor een mooie gehydrateerde huid zonder onzuiverheden. En dat klopt, tot in zekere inzichten.

OVERDAAD SCHAADT?

Het is natuurlijk zeer gezond om voldoende water te drinken, maar te veel is heus niet nodig. Als je je houdt aan de voorgeschreven regel van 8 à 10 glazen per dag van ongeveer 200 mL dan zit je zeker safe. Als je meer water gaat nuttigen wordt deze niet persee toegevoegd aan je huid maar eerder aan je blaas.

glaswater-celluliteonline

ANTIRIMPEL PARADISE

Iedereen wordt ouder en daar horen de occasionele lijntjes, rimpeltjes en vlekjes bij. Maar bij het frequent drinken van water, zie de dagelijkse aanbeveling, zal je huid beter vocht vasthouden waardoor je rimpeltjes en andere ongemakjes minder zichtbaar worden. Je wallen worden kleiner en lichter van kleur, rimpels en lijntjes worden opgevuld en littekentjes vervagen. Wat ook een enorm voordeel is, is dat puistjes minder snel de kans krijgen zich te ontwikkelen. Doordat de olieconcentratie daalt in een goed gehydrateerde huid blijven die rode monstertjes een weg van je bed show.

 

BLUSHING BEAUTY

Wist je dat een gehydrateerde huid ook de mooiste glow heeft? Door al het water dat zich in je huid bevind, gaat de doorstroming beter zijn. En hoe beter de bloedsdoorstroming, hoe minder grauw en hoe stralender je huid. Dus ruil je veel te dure blush in voor een extra glaasje water en zie zelf de effecten. Maar niet alleen de kleur van je huid, maar ook de textuur en poriën hebben baat bij al dat water. Deze word steviger en kleiner, dus bye bye foundation and hello H2O.

images-2

WATER EN DE REST KOMT LATER

Deze spreuk ken je vast wel als je je ooit eens verbrand hebt. Maar wist je dat een goede gehydrateerde huid beter geneest van wondjes en zonnebrand en dat de kans op blijvende zichtbare littekens verminderd? Kortom dat glas water zal eens zo goed smaken nu je weet welke voordelen dat er aan vasthangen. Maar ookal is al dat water zo goed, toch moet je niet vergeten te smeren. Want je huid bestaat uit 3 lagen, 2 daarvan zie je niet en de derde is onze fysieke tastbare huid. Maar water hydrateerd je alleen de onderste 2 lagen. Je opperhuid, de bovenste laag moet je blijven voeden met een rijke crème.

images

Nu de mythe over je huid en water eindelijk is opgehelderd kan je aan de slag. Maar eerst drinken we er nog eentje op!

 

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s