IDK • appel-, of ciderazijn


part1Bron

Azijn, iedereen heeft het wel in zijn keukenkastje staan. Vaak gebruiken we dit goedje om mee te poetsen of om gerechten op smaak te brengen. Maar wist je dat er ook verschillende types van azijn bestaan? Denk maar aan balsamico, wijn of zelfs frambozen! Vandaag ga ik het hebben over de heilzame werking van appel-, oftewel cider azijn. Want dit type azijn past eigenlijk zelfs nog beter in onze badkamer dan in onze keuken.

Waarvoor kan je appelazijn eigenlijk gebruiken?

Als je de werking van appelazijn opzoekt kom je zeer veel verschillende doeleinden tegen. Zo is het zeer goed voor je huid, haar en gezondheid. Ik plaats even de handigste tips voor een beautylover in een overzichtelijk lijstje.

Het werkt ideaal tegen puistjes.

Je huid heeft van zichzelf een licht zurige pH. Door je huid te reinigen met allerhande zepen en oliën wordt de natuurlijke pH balans van je huid verstoort wat kan resulteren in puistjes. Door je huid na het reinigen even af te nemen met wat appelazijn, breng je de zurige pH van je huid weer in balans. Hierdoor gaat je huid ook meer stralen en er gezonder uitzien. En als extra voordeel heeft het buiten het voorkomen van puistjes, ook dat huidige pukkeltjes er sneller door genezen.

apple-cider-vinegar-benefitsBron

Een weelderige haardos.

Niet alleen je huid heeft voordelen bij het gebruik van appelazijn. Ook je haar geniet mee van de kracht van dit wondermiddeltje. Doe een beetje appelazijn in je haar na het wassen met shampoo. Het product zorgt er niet enkel voor dat je haar veel meer glanst, maar het extra volume, anti- schilfertjes en het ultra reinigende effect krijg je er gratis bij. De appelazijn gaat er namelijk ook voor zorgen dat er geen build-up in je haar komt. Dat wil zeggen dat het alle siliconen die zich in je haar nestelen door het gebruikt van styling producten op een zachte manier gaat reinigen. Dus bye bye dof en futloos haar, hello appelazijn!

de zachtste huid ter wereld.

We zouden allemaal wel dagelijks willen baden in een kuip vol ezelinnenmelk zoals Cleopatra.  Helaas is dat vele van ons niet gegund, gelukkig ook denk maar eens aan de uitbuiting van die ezeltjes haha. Maar dit houdt ons niet tegen om ook een perfecte zachte huid te hebben. Voeg een scheutje appelazijn toe aan je badwater. Het zal je huid beschermen (denk maar aan de pH), bloeddoorstroming bevorderen, jeuk verminderen en vieze zweet geurtjes verwijderen.

appelsBron

Mijn ervaring met appelazijn.

Ik ben echt laaiend enthousiast over dit goedje. Mijn huid heeft een mooie glow, minder puistjes en mijn haren glanzen als nooit tevoren. Ik ben totale fan. Elk wonderproduct heeft ook zijn nadelen en voor mij zijn het deze: bij een open wondje zoals een puistje durft het wel eens prikken en ook je ogen durven wel eens tranen als je het aanbrengt op je gezicht. Hiervoor is het dus belangrijk om de juiste verdunning te nemen. Zelf gebruik ik (50:50/v:v) Azijn:micellair water, maar als je een wat sterkere werking zoekt kan je perfect (70:30/v:v) Azijn:micellair water nemen. Ohja waar je nog op moet letten is dat je organische appelazijn koopt en geen bewerkte uit de supermarkt. Deze organische kan je vinden in natuurwinkels of diëetzaken. Het kost evenveel maar bevat veel meer goede stoffen, denk maar aan vitamines, anti-oxidanten en enzymen. Kortom het is een super goedkoop allround wondermiddel en eens je huid (haar) droog is, is al die azijnlucht verdwenen 😉 Dus no excuses en proberen maar!

 

Heb jij appelazijn al eens geprobeerd?

 

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s