Bloggen? Wat zijn jou doelen en verwachtingen.


IMG_9993

Iedereen kent wel de high flyers in blogland. Diegene dat door het schrijven van online teksten en het opnemen van video’s hun dagelijkse behoeftes kunnen voorzien. Dan heb je de middle club, diegene dat aardig wat naam hebben maar toch het bloggen als grote hobby beschouwen naast hun vaste baan en inkomen. En dan heb je de mini’s, diegene dat niemand kent, 10 bezoekers per dag hebben maar toch potentieel bezitten. In deze post doe ik uit de doeken hoe ik me voel over mijn “blog-profiel”, wat ik ervan denk en hoe ik er mee omga.

Ik ga het niet ontkennen, ik ben een echte mini als het op bloggen aankomt. Niemand zal me op straat herkennen of de naam van mijn blog noemen als ik aan voorbijgangers zou vragen wat hun favoriete leesvoer is.  Zelf ben ik nu 3 jaar aan het bloggen en ik vind het fantastisch! Het uitvoerig testen van een product, 100den foto’s maken van een flacon tot je eindelijk de juiste belichting te pakken hebt, het zorgvuldig afwegen van woorden zodat iedereen jou zinnen begrijpt, het zijn stuk voor stuk dingen die het bloggen voor mij zo leuk, interessant en boeiend houden.

En dan is het eindelijk zo ver, je artikel waar je zo voor gewerkt hebt is klaar en je gaat het online zetten op het grote wijde web. Uren, dagen, misschien zelf weken en plots!!!!!! Iemand heeft het artikel gelezen waar jij al bij al 4 uur aan gewerkt hebt. 1 weergave. Ja lieve lezers, al dat werk voor 1 weergave. Dat is soms zo frustrerend. Dan doe je je uiterste best om een leuk veelzijdig en interessant artikel in elkaar te toveren en dan heb je 1 weergave. Ik kan er soms echt verdrietig van worden, dat geef ik eerlijk toe. Op goede dagen heb ik soms 30 weergaven en dan voel ik me de koning te rijk.Maar dan stel ik mezelf de vraag: “als blogger, mogen ons pas gelukkig voelen als we  100den views hebben?” Hier denk ik vaak over na. Want wat maakt een blog populair? Het aantal artikels, de hoeveelheid reacties, de vijver vol volgers of het handjevol trouwe lezers die elke keer opnieuw terugkomen speciaal om jou artikel te lezen?

Want wat is er nu eigenlijk belangrijker, miljoenen views van mensen die eens vluchtig je blog bekijken of 3 mensen die elke keer terug komen als je iets post? Wel dan kies ik steevast voor het laatste, want wat heb je eraan als vele mensen je artikels bekijken en er niet op ingaan maar als je 3 mensen hebt kunnen helpen, inspireren of kunnen informeren dan ben je qua mijn mening echt in je opzet als blogger geslaagd. Ik ga niet ontkennen dat ik ook hoop op honderden views per artikel heb en tientallen reacties per dag, dat is de droom van iedere blogger. Maar ik zit hier met mijn 30 views, maar ik ben er trots op en ik ben zeer blij dat ik toch 30 mensen heb kunnen informeren over een bepaald product, onderwerp of mening. En dat is het gene wat telt voor mij. Blijf ik rond mijn 30 hangen, goed, ga ik hoger des te beter. Zo lang ik nog steeds kan zeggen dat ik om dezelfde reden blog als 3 jaar geleden, dan ben ik voor mijn part de beste, beroemdste en bekendste blogger aller tijden.

Hoe denken jullie over jullie blog?

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Een gedachte over “Bloggen? Wat zijn jou doelen en verwachtingen.

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s