Gelezen en goedgekeurd • Band Of Brothers – Stephen E. Ambrose


1001004007524814Spanning, actie en een vleugje drama. Met deze woorden kan je een perfecte omschrijving geven van het boek Band of Brothers – Stephen E. Ambrose. Zoals jullie weten ben ik best wel te vinden voor een oorlogsverhaal, maar dit boek las ik voor net het verhaal achter het geweld. Hoe zouden de soldaten zich voelen?
Even een korte samenvatting :

Band of Brothers vertelt het persoonlijke verhaal van de soldaten van deze bijzondere eenheid de Easy Company tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek is gebaseerd op interviews met de weinige overlevenden van Easy Company, aangevuld met brieven en dagboeknotities van de soldaten zelf. Stephen Ambrose schilderde een haarscherp en aangrijpend beeld van de lotgevallen van deze helden.

Wat vond ik van dit boek :
De kaft laat meteen zien waar het over gaat. De vriendschap en samenhorigheid van een groep mannen in een van de barste tijden ooit. Deze hadden ze niet beter kunnen kiezen of ontwerpen. Het enige minpunt qua lay-put vond ik de tekst. Deze was zeer klein en in een soort cursief lettertype, dit was soms best lastig om te lezen. Een tikkeltje groter had zeer fijn geweest. De hoofdstukken sluiten goed aan maar zijn soms wat aan de lange kant. Maar al bij al leest het boek zeer vlot en vertelt het je precies waar het op staat. Het verhaal zelf is meeslepend en intrigerend. Het verhaal zuigt je op in de gedachten van de mannen die doodsangsten doorstaan om ons te redden. Het laat je echt kennis maken met de andere kant van het geweld, de kant die moet vechten en doden. Een echte aanrader als je niet persee een oorlogsverhaal wil maar eerder ook het verhaal achter de frontlijn.

Dit boek is leuk als je houdt van :
Drama. Persoonlijke waardes en meningen. Zeer realiteitsgebonden verhalen. Het verhaal hoe het echt gegaan is.

Dit boek is minder leuk vanwege :
Het kleine vreemde lettertype. Lange hoofdstukken. Verwarrende passages en de vele personages.

Ben je niet zo een lezer, maar wil je toch kennis maken met het verhaal, check dan zeker de serie, even een kort fragmentje. En klik hier voor de DVD-reeks.
Voor de boeken wurmen onder ons kan je het boek vinden via deze link of hier voor het E-book.

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s