Gelezen en goedgekeurd • Nosferatu – Joe Hill


9200000018325849Nee lieve lezers, ik hou nog steeds van lezen. Zo erg zelfs dat ik er soms aardig wat uurtjes slaap voor laat. Deze keer heb ik voor jou een klipper van jewelste, de spannende thriller Nosferatu van Joe Hill.
Even een kleine intro :

NOS4A2 is het kenteken van een heel slechte auto, bestuurd door een heel slechte man: de 140-jarige Charles Manx. Charlie houdt zoveel van kinderen, dat hij ze meeneemt naar een plek die hij Kerstland noemt, ‘waar het verboden is ongelukkig te zijn!’ Er is nog nooit een kind teruggekomen – behalve één meisje, Victoria McQueen.
Dat was echter lang geleden. En het enige meisje dat ooit aan Charlies ongebreidelde gruwel is ontkomen, is nu volwassen en probeert hem wanhopig te vergeten.
Maar Charlie Manx denkt nog steeds aan de bijzondere Victoria. En nu ronkt hij weer rond in zijn NOS4A2, op jacht… En hij zal pas stoppen als hij wraak heeft genomen. Hij is op zoek naar iets heel bijzonders, iets wat Victoria nooit zal kunnen vervangen. Het gevolg is een strijd op leven en dood…
Dit keer heeft hij Victoria’s zoon te pakken. Zij is vastbesloten met Charlie af te rekenen, voor eens en voor altijd.
Nosferatu is een griezelig goede thriller die je diep de donkere kant van de verbeelding in trekt.

Wat vind ik ervan.
Wel ik ben zeer twijfelachtig over dit boek. Het leest als een trein en als je aan een hoofdstuk begint moet je het ook uitlezen. De schrijfwijze is ook zeer aangenaam en alles is helder en duidelijk. Ik hou niet van boeken waarvan je pagina’s een aantal keer opnieuw moet lezen voor dat je weet wat de schrijver bedoeld. Wel dit heb je hier absoluut niet, heerlijk! Het boek geeft je wel een verkeerde verwachting, ik dacht dat het om een kidnapper ging die kinderen opsluit, maar eigenlijk is het een soort sci-fy verhaal over 2 werelden met portalen en de hele shizzle. Teleurstellend. De schrijfstijl is ontzettend leuk alleen de verhaallijn viel tegen. Ook is het leuk dat er via 2 gedachtes wordt uitgegaan, diegene van Victoria en die van Manx. Ik geef het boek een 7/10.

Dit boek is leuk als je houdt van :
Vlotte teksten. Fantasy. Criminaliteit, ontvoeringen, spanning en wat geweld. Humor.

Dit boek is niet zo leuk als je houdt van :
Realiteits gebonden verhalen. Dikke boeken (368pg). Moeilijke verhaalwendingen.

Je kan het boek Nosferatu online aanschaffen via de link naar de paperback of het e-book.

Zou jij het boek aanschaffen?

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Een gedachte over “Gelezen en goedgekeurd • Nosferatu – Joe Hill

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s