Lifestyle • 7 redenen waarom je niet afvalt


voeten-weegschaal-uitgeknipt1Bron

Elke vrouw wil het en velen streven er dag in dag uit naar. Het perfecte gewicht. Terwijl dat sommigen willen afvallen voor hun gezondheid, willen andere het voor hun perfecte figuur. Maar ken je de frustratie dat als je na uren sporten en dagen letten op wat je eet je nog geen enkele vooruitgang hebt geboekt? Vandaag geef ik je 7 redenen waarom het jou niet lukt om af te vallen.

Je gaat te ver

Het is normaal dat je bij de start van je nieuwe routine super gemotiveerd bent en er volledig voor gaat. Maar zoals iedereen weet is te, te. Het is een enorme aanslag op je lichaam om je plots van 0 naar 100 te begeven. Je krijgt er blessures en spierpijn van maar vergeet vooral niet het feit dat je gedemotiveerd raakt. Begin niet meteen met een rondje van 10km sprint, maar jog elke dag een blokje verder om. dat is veel beter voor je lichaam en je mentaliteit.

Je kan geen nee zeggen

Ze staan te loeren om elke hoek, op elke tafel, in elk kommetje, de dikmakertjes. Het zijn de kleine snoepjes, proevertjes, pralines en dat ene nootje. Ik ben hier zelf ook schuldig aan de gedachte “och één klein dingetje kan geen kwaad”. Maar op een dag kan één nootje hier, één chipje daar en een proevertje in de supermarkt al gouw een voedingswaarde hebben van een tussendoortje. Zeg dus nee als iemand je een koekje bij de koffie aanbiedt of een snoepje bij een film. Je zou er van schrikken hoeveel sneaky calorieën je binnen stopt zonder het te beseffen.
glaswater-celluliteonline
Bron

Je beweegt niet

Je kan diëten  tot je voedingspatroon bestaat uit een fles water en een radijs per dag. Als je niet gaat bewegen ga je na een tijd niet meer afvallen of er beter uitzien, in tegendeel. Zonder goede voeding zie je er ouder, vermoeid en futloos uit. Dat willen we zeker niet. Het is de bedoeling dat je gezonde voeding combineert met bewegen. Je moet niet meteen een halve marathon te lopen, maar een keertje de trap nemen ipv de lift of te voet naar de supermarkt. Door al deze kleine dingen kom je makkelijk aan je minimum 30min beweging per dag. En alles wat je extra doet is zeer mooi meegenomen.

Je eet de foute gezonde dingen

Als we denken aan gezonde voeding komen er meteen, fruit, groenten, yoghurt, noten,…. in ons op. Maar wist je ook dat er foute gezonde dingen bestaan. Sommige fruitsoorten bevatten tot 3x meer suiker dan andere en als je te veel noten eet zit je aan een gigantische calorie bom. Ik zeg niet dat noten slecht zijn en fruit ongezond, maar het is handig om van bepaalde voedingsmiddelen hun waardes eens te weten. Zo weet je van welk fruit je suikerspiegel niet te sterk gaat schommelen en hoeveel gram noten we eigenlijk nodig hebben. Zo is de site voedingswaardetabel een zeer goede bron om bepaalde items op te zoeken.

Je eet onbewust

Hier ben ik vooral schuldig aan. Als ik kook, boterhammen maak of een cake bak moet ik altijd wel een stukje in mijn mond kunnen stoppen. Zo eet je onbewust een hele dag door, wat weer zorgt voor ongewenste pondjes. Je moet jezelf er maar eens mee confronteren, jij hebt ook van die momenten. Iedereen doet het en je hebt het nog niet eens door. Ga eens zeer bewust aan het werk en concentreer je op wat je doet en je zal zien dat je toch een moment had dat je iets in je mond had willen stoppen 😉
leefnugezonderburndieetGEZOND-ETEN
Bron

Je neemt geen tijd

Het is misschien mogelijk in Hollywood maar in ons Belgenlandje heb ik het niet vaak zien gebeuren. Ik zou ook wel op 1 week het “ideale” maatje 36 willen hebben maar kom op, wees realistisch. Het is niet mogelijk tenzij je jezelf uithongert en niets anders doet dan als een konijn rondhuppelen in de sportschool. Idealiter is een halve kilo per week perfect, meer is zelfs ongezond! Als je in de zomer lekker strak wil staan moet je nu beginnen om dan resultaat te zien.  En vergeet die drankjes en pillen om zonder sport en dieet 10kg per maand af te vallen, ze zijn schadelijk voor je en werken niet eens. Stel een realistisch doel op en doe het op jou tempo. Dan bereik je het meeste resultaat.

Je verwacht te veel

Sommigen zijn gezegend met een modellen lichaam maar dit geldt maar voor 10% van de wereldbevolking. De rest heeft een buikje, lovehandles, een platte kont en chickenwings. Helaas zijn deze dingen genetisch bepaald en zullen ze nooit weggaan. Je kan door een goede levensstijl van sport en gezonde voeding je lichaam enorm transformeren, maar als je gezegend bent met die genen ga je het altijd hebben. Helaas. Sommige mensen zijn net mooier met deze puntjes, het maakt hun menselijk en uiteindelijk is dit waar het om draait. Niet om dat perfecte maatje maar om je persoonlijkheid. Dat is uiteindelijk het enige wat telt.

In welke punten herken jij jezelf?

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s