Gelezen en goedgekeurd • Joyland – Stephen King


IMG_9762

Hoe langer het licht blijft, hoe meer ik ze verslind. Ik verslind er 3 tegelijk en het liefst non-stop, ik ben verslaafd. Deze keer heb ik weer een klassieker van formaat verorberd, namelijk een Stephen King genaamd Joyland.

 

Devin Jones heeft het best naar zijn zin in het amusementspark Joyland waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zo naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Grey, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier…

 

Als ik eerlijk mag zijn dan vond ik er echt niks aan. Hij was ontzettend langdradig en er zat geen spanning in. Pas op pagina 200 ging het eindelijk waarover de cover spreekt en als je even nadenkt dan weet je van het begin al wie het gedaan heeft. Ik vond er niet veel aan qua verhaal en spanning, ik had er veel meer van verwacht. Toch van Stephen King en de reviews op zijn verhalen. Maar ondanks dat er echt geen fut in de boek zat leest hij als een trein, op 1 week had ik alle letters verteerd. Hij is zo licht geschreven dat hij perfect is voor een lentedag met een zachte bries.

Ik zou hem vooral aanraden als jeugdboek. Voor volwassenen is hij echt te soft, te langdradig en het plot  is te voorspelbaar. Maar voor kinderen vanaf 16 is hij echt perfect.

Deze boek is leuk als :

Je houd van een luchtig verhaal zonder veel spanning. Je kan de boek gerust een paar weken laten liggen om daarna weer meteen in te pikken, dus ideaal als je geen fervent lezer bent.

 

Deze boek is niet leuk als :

Je echt fan bent van een spannend, intrigerend kat en muis spel of als je houdt van wat stevigere lectuur. Als je graag een tijdje doet met een boek kan ik je deze ook niet aanraden, hij leest zo vlot en snel dat je er als een trein doorheen raast. Ook als je houdt van een spannend plot en onverwachte wendingen is deze geen hoogvlieger.

 

Joyland – Stephen King
Voor de paperback, klik hier
Voor de e-book, klik hier

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s