Lifestyle • Mijn Nieuwe Boekenaanwinst


IMG_9755

 

Een tijd terug was ik op bezoek bij een gigantische boekenbeurs in Leuven. Als jullie mij al langer volgen dan weten jullie zeker en vast dat ik een echte boekenwurm ben. En zoals te verwachten heb ik me hier ook niet kunnen inhouden, maar ik ben braaf geweest en nam maar 5 exemplaren mee naar huis. Kijken jullie mee welke ?

IMG_9762

Stephen King – Joyland

Omdat de vorige boek van Stephen King mij zo bekoord had ging ik steevast voor nog een exemplaar. Ditmaal ging ik voor Joyland. Een spannend verhaal, vol griezelige passages en bloedstollende momenten.

Devin Jones heeft het best naar zijn zin in het amusementspark Joyland waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zo naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Grey, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier…

Bron

IMG_9763

Margaret Leroy – een liefde in oorlogstijd

Iedereen heeft van tijd tot tijd eens nood aan een kleffig liefdesverhaal. Ik combineer deze dan met een obsessie 😉 Ik kijk er echt uit deze te lezen, eindelijk wat lichter na al mijn zware Auschwitz lectuur. Hmmm op deze manier klinkt mijn fascinatie luguber. Oeps.

Juni 1940, Guernsey. Vivienne de la Mare probeert het dagelijks leven zo normaal mogelijk te houden voor haar twee jonge dochters, hoewel ze weet dat er elk moment bommen kunnen vallen. Haar man vecht aan het front. Zal hij ooit nog thuiskomen? Wanneer de Duitsers het eiland bezetten, moet Vivienne kiezen tussen collaboratie of verzet. Hoe kun je je vijand haten als hij de liefde van je leven wordt? Bij Gunther, een Duitse officier, voelt Vivienne zich op en top vrouw. Hem zal ze nooit kunnen verraden.

Een hartverscheurend verhaal vol passie over een vrouw in gewetensnood, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog op het Kanaaleiland Guernsey. Door de indrukwekkende poëtische schrijfstijl krijg je het gevoel er zelf te zijn geweest.

Bron

IMG_9758

Roek lips – het boek job

Deze boek heb ik gratis gekregen bij mijn aankoop. Dit is zo echt het type boek dat ik niet snel zou nemen maar achteraf toch verrast ben erdoor. Ik ben benieuwd of deze letterstroom mij ook kan bekoren.

Op 17 oktober 2011 raakt Job Lips, achttien jaar oud, vermist in Spanje, nadat hij met vrienden is gaan zwemmen in de zee bij San Sebastian. Ondanks de inzet van de hulpdiensten wordt zijn lichaam niet gevonden. Twee weken na de vermissing van Job begint zijn vader Roek Lips met het beschrijven van zijn zoektocht, om te leren omgaan met het diepe verdriet en de leegte, en om greep te krijgen op de noodlottige gebeurtenis en de betekenis hiervan voor zijn leven. Tijdens het schrijven raakt hij steeds meer in gesprek met zijn eigen vader Jan, die, ondanks de weinige woorden die hij nog heeft vanwege een vorm van dementie, nooit heeft kunnen praten over de plotselinge dood van diens eigen vader, Klaas Lips. Het boek Job is een liefdevol verslag van het zoeken naar woorden in een situatie waarvan veel mensen zeggen dat er geen woorden voor zijn. Ondanks de verschrikkelijke gebeurtenis slaagt Roek Lips erin om het leven weer op te pakken en dichter bij zijn eigen kern te komen _ en bij hen die hij werkelijk liefheeft. Roek Lips is netmanager voor Nederland 3 bij de Nederlandse Publieke Omroep.

Bron

IMG_9757

joe hill – nosferatu

Als er een type boek is waar ik echt geen interesse in heb dan zijn het misdaad/politie boeken. Omdat ik toch wat verder uit mijn comfort zone wilde gaan heb ik een boek gekocht dat toch iets misdaad in zich heeft zonder te gaan over echt CSI toestanden. Hier ben ik zo benieuwd naar.

NOS4A2 is het kenteken van een heel slechte auto, bestuurd door een heel slechte man: de 140-jarige Charles Manx. Charlie houdt zoveel van kinderen, dat hij ze meeneemt naar een plek die hij Kerstland noemt, ‘waar het verboden is ongelukkig te zijn!’ Er is nog nooit een kind teruggekomen, behalve één meisje, Victoria McQueen.

Dat was echter lang geleden. En het enige meisje dat ooit aan Charlies ongebreidelde gruwel is ontkomen, is nu volwassen en probeert hem wanhopig te vergeten.

Maar Charlie Manx denkt nog steeds aan de bijzondere Victoria. En nu ronkt hij weer rond in zijn NOS4A2, op jacht En hij zal pas stoppen als hij wraak heeft genomen. Hij is op zoek naar iets heel bijzonders, iets wat Victoria nooit zal kunnen vervangen. Het gevolg is een strijd op leven en dood…

Bron

IMG_9761

Alison pick – donderdagskind

En hier ben ik weer ! Mijn comfortzone van oorlogsverhalen vanuit alle perspectieven. “Och waarom ook niet” dacht ik en de boek verdween snel in mijn mandje.

Praag, 1939: een Joodse familie valt uiteen. ‘Ik zou willen dat dit een blij verhaal was. Een verhaal dat je eerst aan het twijfelen brengt, dat je doet wanhopen en dan, op het laatste moment, je hoop en je vertrouwen in de essentiële goedheid van de mens en de wereld toch herstelt.’ Zo begint de mysterieuze hedendaagse verteller het verhaal dat ons meeneemt in de wereld van een joodse familie tijdens de op handen zijnde bezetting van Tsjechoslowakije door de nazi’s in 1939. Pavel en Anneliese Bauer zijn welgestelde Joden, wier levens op hun kop worden gezet door de komst van de Duitse troepen. Om deportatie te vermijden, vluchten ze met hun zesjarige zoontje Pepik en zijn geliefde kindermeisje Marta. Ze weten Pepik op een Kindertransport naar Engeland geplaatst te krijgen, maar hij zal zijn ouders of Marta nooit meer zien.Donderdagskind is een aangrijpend verhaal over liefde, hoop en verraad. Het is een schitterend geschreven, ontroerende en spannende roman, voor de liefhebbers van Haar naam was Sarah, De middagvrouw en Sophies Choice.

Bron

 

Zoals je kan zien heb ik weer een leuk assortiment aan hersenvoer waarbij ik me weer lekker kan ontspannen en me in verdiepen. Ben je benieuwd naar een boek ? Hou dan de site in de gaten want er kan elke dag een review online komen 😉

Groetjes,
Daisy

Advertentie

2 gedachtes over “Lifestyle • Mijn Nieuwe Boekenaanwinst

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s