Lifestyle • Urbex


IMG_9972Wie trekt er nu niet is graag een dagje erop uit? Iedereen is wel te vinden voor een tripje naar de stad, een flinke wandeling of een dagje luieren in een spa. Maar wat dacht je van een dagje urbex?

Wat is urbex ?

Urbex oftewel urban exploring is het bezoeken en fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Je bezoekt dus enkel de plaatsen om te fotograferen of te bezichtigen, je maakt niets kapot en neemt niets mee. Het enige dat je er achterlaat zijn je footprints.

IMG_9970

IMG_9961

Onlangs ben ik een paar plaatsen gaan bezichtigen en heb ik natuurlijk mijn camera meegenomen. Deze ervaring leverde een paar leuke plaatjes op. Ik bezocht een oud zwembad en een vervallen hotel.

IMG_9948

Het is vooral spannend, want je begeeft je op verboden terrein. Het is een unieke ervaring om ergens te zijn op een verlaten plek die ooit zo geliefd was.

IMG_0050

 

IMG_9972

IMG_0047

 

Een aantal tips voor als je zelf eens op pad wil gaan.

  • Draag dikke kledij en goede stevige schoenen. Je moet vaak door verwilderd gebied of ergens over of ander kruipen. Hierbij is geschikt schoeisel dus zeer handig, laat je pumps een dagje rusten. Ook een dikke jas is handig, doordat de gebouwen volledig open zijn is het er zeer winderig en koud.
  • Zoek locaties. Op internet vindt je tal van locaties waar je naar toe kan gaan. Zoek er echter een paar op, aangezien het vervallen gebouwen zijn bestaat het risico dat ze zijn vernietigd voor nieuwe projecten.
  • Neem een zaklamp mee. In de gebouwen is er geen elektriciteit dus ook geen licht. Het is immers zeer belangrijk om alles te kunnen zijn voor je eigen veiligheid. In de donker kan je de vloer en plafond niet goed zien dus moest er ergens een put of vallend gedeelte is kan je je hieraan verwonden.

IMG_9952

IMG_0002

Urbex is een leuke ervaring die ik nog vaker zal doen. Ik kan het je zeker aanraden als je eens een dagje uit wil.

 

Heeft er iemand van jullie al aan urbex gedaan ?

 

Groetjes,
Daisy

Bron

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Lifestyle • Urbex

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s