Gelezen en goedgekeurd • Een heel ander verhaal – Hakan Nesser


9200000002212563

Boeken, ze blijven mijn beste vrienden. In de avond, tijdens mijn pauzes, voor het slapengaan,…. Ik kan mezelf echt zo verliezen in een goed boek. Ik as wat een het rondsnuffelen in het uitverkoophoekje toen ik exemplaar zag liggen. Meteen werd ik aangetrokken tot de kaft en toen ik de beschrijving nog eens las lag deze al snel op de toonbank. Een ander verhaal is een vertaalde boek vanuit het Zweeds die je meeneemt in een onderzoek tegen de klok. Een echte literaire thriller van hoog niveau.

Een korte beschrijving :

Tijdens een vakantie in Frankrijk vindt er een bijzondere ontmoeting plaats tussen zes Zweedse toeristen. De onderlinge relaties komen onder druk te staan en de situatie wordt zelfs gevaarlijk. Van de vakantie blijft uiteindelijk niet veel meer over dan herinneringen, een enkele groepsfoto en een anoniem dagboek. Vijf jaar later wordt een van de zes toeristen vermoord. En niet lang daarna nog een. Barbarotti wordt meegesleurd in een kat-en-muisspel: hij begint brieven te ontvangen met de namen van de slachtoffers nog vóór ze vermoord zijn.

 

Dit was denk ik het dikste boek ooit dat ik gelezen heb, welgeteld 598 pagina’s telt dit exemplaar. Het lijken misschien veel pagina’s maar door de opbouwende spanning, de raadsels en plotwendingen leest dit boek uit als een strip. Ik denk dat ik dit boek op 2 weken uit had, dit wil wat zeggen. Het was de eerste maal dat ik een politie thriller las, normaal hou ik niet zo van dit genre maar door de zeer uitnodigende achterflap besloot ik het boek toch een kans te geven. En wat ben ik blij. Je moet wel je hoofd en goed bijhouden, want doordat het vertaald is staan er veel moeilijke woorden in en zijn de zinnen heel literair opgebouwd.

Het boek houdt je in spanning tot letterlijk de laatste bladzijdes. Je wordt constant heen en weer gesleept van de ene verdachte naar de andere. Door dat je ook echt in het hoofd van de dader kruipt kom je tot veel meer perspectieven en inzichten. Dit is echt een boek dat je leest op een koude winteravond onder een zacht dekentje met een hete thee. Even lekker je hoofd leeg laten en je laten meevoeren met het onderzoek naar de dader.

Een echte aanrader.

Het is boek is onderandere te koop bij bol.com

 

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s