HHC • Terug van weggeweest


Touw-HHC

Zoals jullie zich waarschijnlijk nog herinneren was ik bezig met een HHC. Deze hield ik goed vol maar een ernstige blessure gooide roet in het eten. Ik ben nog niet herstelt van de blessure en zal dat ook nooit meer doen, maar daarom geef ik een goede levensstijl nog niet op.

Even ter verduidelijking van mijn blessure, zeg maar afwijking. Ik had al jaren last van mijn heup. Een knagende pijn bij het stappen, rechtstaan, zitten, kortom altijd en overal had ik pijn. Helaas wilden de dokters mij niet geloven en staken ze het jaren op groeipijnen. Omdat ik er toch van overtuigd was dat ik op mijn 21jaar uitgegroeid zou zij heb ik geëist dat ze bijkomende onderzoeken lieten doen. Helaas was het kwade al geschiet. Mijn heupbol bleek 7mm groter te zijn dan de kom waar die moet inpassen. Met als gevolg een te grote druk, vocht, constant ontstoken beurzen en als klap op de vuurpijl, artrose. Ik heb dus de heup van een dametje van 80.
Wil je eens rustig doornemen wat dysplasie nu eigenlijk betekent, dan kan je op deze link klikken.

Ze willen er niets aan doen vanwege mijn jonge leeftijd. Dus ik zal moeten doorbijten tot ergens in mijn 40 voor ik een nieuwe heup krijg. Dit is dus de rede waarom ik bijna niet meer aan sport kan doen. Eén vanwege de pijn en twee om het niet erger te maken. Ik moest stilzitten en mijn sportieve stijl werd algauw bankhangen en de kilo’s vlogen eraan. Vandaag zeg ik STOP en ga ik op mijn tempo weer zoeken naar een gezonde levensstijl die ik aankan. De HHC is officieel weer geopend !

Om mijn plan te starten heb ik mij een sporthorloge aangeschaft, de ZEFit.
IMG_9845
Dit is een apparaatje dat je stappen telt, je afgelegde afstand meet, je calorie verbruik berekent en aangeeft hoe je geslapen hebt.
Dit zijn mijn doelen voor elke dag :
7000 stappen, 5km wandelen, 350 kCal verbruiken en 8 uur slapen.
Meer info.

Elke week komt er een update, hierin doe ik mijn eetdagboek, beweging, gehaalde doelen en mood uit de doeken. Hopelijk inspireer ik jou om ook die stap te zetten naar een gezonde levensstijl.
Gedaan met de uitvluchten, hier met de actie !

Vanaf volgende week kunnen jullie elke vrijdag lezen hoe het me de afgelopen week vergaan is.
1, 2, 3, GOOO.

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Een gedachte over “HHC • Terug van weggeweest

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s