Lifestyle • Vakantie 2014


IMG_0073

Ik was er al even over aan het twijfelen maar besloot het toch te doen. Laat ik een hele post maken over mijn vakantie. Tijdens die week hebben jullie geen nieuwe artikels kunnen lezen, laat ik je vertellen wat ik tijdens die blogloze week allemaal heb gedaan.

Ik ben niet “zoals velen onder jullie misschien dachten” op een exotische bestemming mijn kont in het zand gaan planten. Ik bleef lekker aan de Belgische kust. Ik hou niet van luie vakanties waar je niets anders doet dan eten , drinken en je om het uur eens ronddraaien. Ik hou van cultuur, zo ben ik ook in die week talloze musea gaan bezichtigen. Het ene al wat mooier dan het andere.

IMG_0076Check dit vissersdorp van 1465. Je zou haast niet zeggen dat het zo oud is. De huisjes hadden veel meer comfort dan ik dacht.
IMG_0075
Hier rookten de mensen hun vis die ze op zee gevangen hadden. Ze prikten de stokken door de kieuwen en stookten een vuurtje tussen de bakstenen. Stel je voor dat wij dit nog steeds moesten doen zodat ons vis en vlees niet zou bederven. Ik ben wel blij dat we nu koelkasten en vriezers hebben.

IMG_0082Ook gingen we eens uiteten.Check dat stuk rib, wat een geluk dat mijn vriend zeer grote honger had haha. Dit had ik anders nooit opgekregen.

IMG_0081Dit is de Mercator, het wereldberoemde zeilschip dat Pater Damiaan terug naar België bracht. Op de foto lijkt het groot, maar in het echt is het nog groter. Er lijkt maar geen einde te komen aan de talloze kamers, trappen en gangen. Je ziet zo duidelijk het verschil tussen de ruimtes van de kadetten en de officiers. Hoe hoger je rang hoe luxueuzer je vertrekken.
IMG_0079
Met dit iniemiene roer werd de boot bestuurd. Ik denk dat het net een meter diameters was.
IMG_0077
Verder was ik ook nog naar Fort Napoleon geweest. Het zegt het zelf een fort dat door Napoleon Bonaparte werd gebouwd. Helaas heeft hij het nooit kunnen zien en heeft het dienst gedaan als schuilplek en opslagruimte voor de Duiters van de eerste wereldoorlog. Hierzelf heb ik geen foto’s van, maar wel eentje van een tentoonstelling van een fotograaf die toen liep in het museum. Check die wimpers. Wat vind jij hiervan, mode of trashy ?

IMG_0083Nog een museum !!!!! Ja ik hou van cultuur 😉 Het Belle Epoque museum. Alles wat je wilde weten over de luxueuze glorie tijd van de Belle Epoque. Zie die kledij, zo helemaal ingesnoerd en opgepoeft met nog eens kilo’s aan overbodige frutsels. Hmm nee die trend heb ik gelukkig niet hoeven mee te maken.
IMG_0084
Omdat het niet altijd zwaar en leerrijk moet zijn hebben we ook een keertje het zandscupltuurfestival bezocht. Alles stond in het thema van DISNEY. Laat ik hier nu echt gek op zijn. Overal waren beelden van bekende Disneyfilms en er speelde allerhande filmmuziek. Het kasteel vond ik echt prachtig.
IMG_0088
Hier sta ik langs mijn 2de favoriete “nu pas recente” Disney figuurtje, R2D2 ! Prachtige foto al zeg ik het zelf. Ahum.
IMG_0099
Hetgene wat mij het meest is bijgebleven is de Dodengang. Het zijn loopgraven die de Belgen tijdens de eerste Wereldoorlog aan de Ijzer hebben gegraven om zich te beschermen tegen de vijandige linies.
IMG_0096
Beeld je eens in dat de mannen hier met angst en ontbering met hun voeten in de modder letterlijk gewacht hebben tot ze neergeknald werden.
IMG_0103
Een hok om “beschermd” de vijand neer te schieten. Dit moest je maar zien te klaren door het kleine gaatje dat je rechtsbovenaan ziet.
IMG_0104
Mensen dat hun naam hebben gekrast in de muur. Wat een gruwel tijd moeten deze wel niet doorstaan hebben.IMG_0107

Wat ironisch dat ik er een klaproos vond. Dit is het symbool van de eerste Wereldoorlog. Mooi dat er net op deze plek eentje bloeide.

IMG_0111Als laatste hebben we de toren van Diksmuide bezocht. Dit is een museum waar je bovenaan begint en langzaam afdaalt doorheen de gehele geschiedenis van WO1. Zeer aangrijpend met video, foto en geurmateriaal. Het doet een mens nadenken.
Op de toren zie je AVV en VVK dit betekent : Allen Voor Vlaanderen, Vlaanderen Voor Kristus.
IMG_0114Het uitzicht bovenop de toren was fenomenaal. Jammer dat het zo bewolkt was.
IMG_0108Wat leuk om te weten dat mijn stad mee heeft geholpen aan de inrichting van het museum.

IMG_0131

De laatste avond hadden we last van een storm, het water liep zeker tot 20cm in onze tent. Wat een leuke afsluiter.
IMG_0132
We hadden besloten dat we niet veel konden doen in onze vijver “aka tent” dus zochten we even een Ierse Pub op voor een slaapmutsje.

 

Zo even een korte samenvatting van mijn vakantie. Wil je meer info over alle musea en activiteiten dat ik heb gedaan aarzel zeker niet om op onderstaande links te klikken.
Fort Napoleon
Sunparcs
Mercator
Belle Epoque
Dodengang
Navigo
Zandsculptuurfestival
Ijzertoren
Atlanticwal
Walraversyde
Memorial Prins Karel

 

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Een gedachte over “Lifestyle • Vakantie 2014

  1. DreamerKirsten zegt:

    De Mercator heb ik ook een keer bezocht tijdens een schooluitstap… Het zandsculpturenfestival vind ik altijd tof! ^^ Jammer genoeg heb ik de Disneyeditie niet gezien 😦 Als je zoveel van cultuur houdt, moet dit voor jou een prachtvakantie geweest zijn!

    Like

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s