Clinique • Face Cream SPF 30


Clinique4

 

SPF, een noodzakelijk iets voor elke dag van het jaar. Je vindt ze in vele soorten, maten en prijsklasses. Maar toch is het belangrijk om voor je gezicht een extra crème aan te schaffen. Omdat je gezichtshuid toch heel anders is dan de rest van ons lichaam, heeft Clinique een speciale SPF samengesteld. Geschrikt voor ieder huidtype, hypoallergeen en met een hoge en dubbele bescherming.

Ik schrijf dit artikel expres een beetje later. Helaas hoor ik nog vele mensen in mijn omgeving zeggen dat je je enkel moet insmeren in de zomer en alleen dan nog als de zon schijnt. Dit is dus absoluut niet waar. Ook in het najaar, voorjaar en winter kan de zon heel agressief schijnen, zelfs door de wolken heen. Het is dus echt belangrijk om elke dag SPF te smeren, tenminste als je jeugdig velletje je lief is. Want alleen een goede zonnebescherming behoudt je van rimpels.
Ik schrijf het dus na de zomer om niet het “ik smeer enkel bij 30°+” fabeltje hoog te houden.

Clinique2

Ik heb al vele malen een zonnebrandcrème voor het gezicht getest maar telkens zat het nooit voor 100% goed. De crème was ofwel te plakkerig, te vet, te wit of net enorm glanzend. Ik nam er al wat vrede mee om nooit een goede crème te vinden tot iemand me wees op de crème van Clinique.
Het product van Clinique heeft een bescherming factor 30 en beschermd tegen UVA als tegen UVB straling. Dit is zeer belangrijk dat als je een crème koopt, deze beide spectra bevat.

Clinique-dopHet product zit in een vrolijk geel gekleurde tube. Zeer handig en makkelijk, zo kan je het product meteen herkennen zonder dat je moet zitten grabbelen in die bodemloze toilettas.

Clinique-hand-1

De zonnebrandcrème is naar verwachting een dik wit product. Voor mijn gezicht neem ik ongeveer het dubbele en masseer ik dit goed in. Het lijkt misschien veel te veel maar die hoeveelheid heeft je gezicht echt wel nodig hoor.

Clinique-hand-2

Het uitsmeren gaat zeer vlot en de dikke crème veranderd al snel van structuur. De crème verdeeld goed en trekt snel in.

Clinique-hand-3

Eenmaal uitgesmeerd is de witte waas verdwenen en laat het product een subtiele glans na. Het is dus geen mat product maar het maakt ook geen discobol van je, enkel een gezonde glow.
Geur heeft dit product niet, doordat Clinique hypoallergeen werkt zijn er geen geur en kleurstoffen aan toegevoegd.

Clinique-ING

De zonnefactor is oxybenzone, dit is een chemische filter. Verder zie ik shea boter, soya en zelfs rozemarijn extracten, fijn om natuurlijke bestanddelen tegen te komen. Verder zie ik nog opvulmiddelen zoals siliconen.

Nu ik deze zonnebrandcrème heb gebruikt wil ik geen andere meer. Mijn huid plakt niet meer, glanst niet meer en ziet er niet meer lijkbleek uit. Ik zou deze crème echt iedereen aanraden. Door zijn formule is hij echter geschikt voor ieder huidtype en door zijn factor en breedbeeldspectrum beschermen ze het gehele totaalpakket.

De crème is beschikbaar in factor 30 en 40. Een tube bevat 50ml en kost ongeveer €20. Je kan deze vinden bij de parfumerie.

 

Groetjes,
Daisy

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s