IDK • Compressed Deodoranten


collage-2014-08-25 (1)

 

 

Zoals jullie weten is Green Daisy’s een blog die veel aandacht richt naar het groene aspect van producten. Zo hecht ik groot belang aan goede ingrediënten die van natuurlijke oorsprong en of eerlijke handel komen. Daarom wil ik jullie laten kennis maken met de compressed deo’s. 100% hetzelfde en 100% groener voor het milieu.

Nieuw, compressed deodoranten.
Gaat even lang mee, met minder verpakking.

Zo luidt de nieuwe slogan van Unilever, die de comressed deodoranten tot leven heeft gewekt.

Om jullie even gerust te stellen, aan de eigenlijke formules veranderd er niets. Het product dat jullie kennen blijft ook zo bestaan, het is enkel de verpakking dat een drastische wending neemt.

Dove_Men_CleanComfort_96080689RA_drukwerk_RGB_KL_3.89€

Even wat cijfers om toe te lichten wat er allemaal veranderd :

  • De verpakking gaat van een inhoud van 150ml naar 75.ml. Hierdoor liggen ze beter in de hand, nemen ze minder ruimte in in tassen en zijn ze ook toegelaten in de handbagage van vliegtuigen.
  • De flacons bevatten -50% aan CFK (koolstof, fluor en kalium) dat zijn de drijfgassen. Deze gassen zorgen ervoor dat het product uit de fles gespoten komt en zijn zeer belastend voor het milieu.
  • Door de kleinere verpakking word er ook zo een -20% bespaard op Aluminium. Dat is het metaal dat gebruikt wordt om de flacon te maken.
  • Door dat de verpakking kleiner is zal de CO2 uitstoot van de productie ook met -20% afnemen.
  • Omdat de flacons nu minder plaats in nemen voor het transport zullen er meer flacons vervoert kunnen worden waardoor deze ook nog eens daalt met zo’n -35%.

Als je dat uittelt zijn ze zelfs beter dan 100% voor het milieu. En geef toe, die kleine flacons zijn best schattig.

Rexona_ShowerFresh_96078297RA_drukwerk_RGB_KL_2.99€

Omdat Unilever op grote schaal wilde uitpakken met deze innovatie hebben ze niet alleen aan het uiterlijk gedacht, maar ook aan de gebruiksvriendelijkheid naar de klant toe. Zo zullen de deodoranten in de compressed verpakking veel zachter aanvoelen op de huid, minder koud zijn en droger uit de bus komen dan dat je gewend bent. Dit hebben ze zeer goed aangepakt.

Unilever is de grootste marktleider op gebied van deodoranten, zo omvat de groep de merken Dove, Rexona, Axe zowel voor vrouwen als voor mannen.
Dus wil je kwalitatief een handigere deo die nog eens goed is voor het milieu, dan moet je bij één van deze merken zijn.
Vanaf augustus zijn deze te koop en voor een prijs vanaf €2,99.

Wil je meer weten over de groep Unilever, klik dan even op deze link.

 

Groetjes,
Daisy

Advertentie

4 gedachtes over “IDK • Compressed Deodoranten

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s