Exfoliëren 2.0


kayleigh-400x400

Scrubben, exfoliëren, peelen, …. Het zijn allemaal stuk voor stuk woorden die hetzelfde betekenen. Het bovenste laagje van je huid verwijderen zodat deze er weer stralend en gezond uitziet. Het klinkt simpel, een korreltje hier, een productje daar. Maar misvat het niet! Deze handelingen kunnen heel schadelijk zijn voor de huid als je het fout uitvoert. Ik kreeg van Dermalogica een kaart met daarop de beste manier om je huid te exfoliëren.

dermalogica

Op deze kaart zie je dus de DO’s en DONT’s van het exfoliëren. Zoals je ziet kan je het op 2 manieren doen, op een mechanische of op een chemische methode. De mechanische bevat vaste deeltjes zoals rijst, gemalen pitten, zout,… De chemische is zoals het woord zegt met chemische producten, denk maar aan salicylzuur, citroenzuur en planten enzymen.  Vergeet vooral niet om na het exfoliëren extra dagcrème en SPF aan te brengen. Je huid is dan op zijn gevoeligst, blijf dus ook even uit de zon als dat gaat.

Een keer exfoliëren is goed voor de huid maar ook hier, overdaad schaad. Doe het met mate en met producten die geschikt zijn voor je huid. Hiervoor ga je het beste lang bij een Dermalogica counter.  Zij kunnen je helpen om de gepaste behandeling te zoeken voor jou huid.

Groetjes,
Daisy

Bron

Advertentie

3 gedachtes over “Exfoliëren 2.0

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s