Dermalogica Gezichtsroutine


IMG_1260

Iedereen heeft wel al eens van het merk Dermalogica  gehoord. Het wereld bekende merk met pareltjes van gezichtsproducten. Ik was te gast bij hun concept store te Antwerpen en ik kreeg er een Face Mapping. Hierdoor heb ik een heuse analyse gehad en hebben ze mij de perfecte producten aangeraden voor mijn huidtype.

IMG_1273

Tijdens de Face Mapping kijkt een Dermalogica expert nauwkeurig naar je huid en analyseert hij/zij ze op verschillende plaatsen oa. je voorhoofd, ogen, wangen, neus, kin en oren.  Deze worden ook opgedeeld in een linker- en rechterkant. Met een grote lamp en speciale bril bekijken ze je huid zeer gedetailleerd en vertellen ze wat ze zien.
Voorhoofd : normale vochtigheid
Ogen : zeer droog, inclusief droogtelijntjes en eczeem
Neus : geen comedonen en normale vochtigheid
Wangen : licht droog en kleine poriën
Kin : droogte eczeem en licht gedehydrateerd
Oren : geïrriteerd door oorbellen en lichtjes droog

Op zich valt mijn huid nog goed mee. Ik ben vooral blij met de kleine poriën en weinige onzuiverheden. Dat mijn huid droog was wist ik al, dit was niets nieuws, wel kwam ik er achter dat ik mijn huid op een verkeerde manier reinigde. Na de Face Mapping, kreeg ik de kans om alle producten die ze hadden aangeraden te testen, ook kreeg ik hiervan stalen mee naar huis. Deze lijn bestaat ook uit een aantal stappen die opgevolgd moeten worden. Deze schrijven ze ook op je formulier. Hieronder bespreek ik elk product.

Precleanse

IMG_1272Een reiniger voor het effectieve reinigen. Deze dient vooral op alle make-up, zweet en vuiltjes van je huid te halen. Het is een soort olie die je aanbrengt op een droog gezicht goed in masseert, water toevoegt en nog eens inwerkt. Het product is best dun van structuur en heeft een vreemde geur die ik niet kan thuis brengen. Als je er water aan toevoegt krijg je een milk. Het product spoelt goed af en laat geen vettig laagje achter.

Essential Cleansing Solution

IMG_1271

Deze is de diepe reiniger van de lijn. Deze haalt echt alles van je gezicht af zonder deze droog en squeeky achter te laten. Je brengt deze witte crème aan op een vochtig gezicht en masseert hem in. Het is een crème reiniger die niet schuimt, dit is wel even wennen als je dat niet gewend bent. Ook laat deze reiniger geen vettig laagje achter. Hij laat je huid voelbaar proper en zacht aanvoelen.

Gentle Soothing Booster

IMG_1267

 

Een intensief vochtinbrengend serum dat je bij je ochtend en avond routine kan gebruiken. Het heeft een zeer dunne loperige textuur, hierdoor heb je zeer weinig nodig om je hele gezicht en hals in te smeren. Met dit zakje deed ik een week, dus dat zegt veel. Het serum is een snel intrekkende olie die niet vettig aanvoelt. Mijn huid voelt meteen minder droog aan. dit is mijn favoriete product uit de gehele lijn.

Skin Smoothing Cream

IMG_1268Dit is de effectieve moisterizer uit de lijn. Het product is best dik en heeft een witte kleur. Ondanks dat het product dik is smeekt het snel open en trekt het goed in. De crème voedt mijn huid zeer goed en laat hem zeer zacht en gehydrateerd achter. Door dat je hem zo goed kan uitsmeren heb je van dit product maar een erwtje nodig om je gehele gezicht en hals te behandelen. De crème is geurloos en echt geschikt voor droge en gevoelige huidtypes.

Barrier Repair

IMG_1265Dit is het meest vreemde product uit de gehele lijn. Barrier Repair is een witte wazige crème dat neigt naar vaseline. Het heeft dezelfde structuur en geur. Ook is het enorm vettig en best plakkerig. Deze crème is specifiek bedoeld voor op extreem droge, uitslag en eczeem plekjes te smeren. Dit product legt als het ware een tweede huid op je gezicht en beschermd al deze gevoeligheden tegen invloeden van buitenaf. Ik gebruikte hem bij mijn ogen en ik merkte dat ze veel minder geïrriteerd waren door de zon en wind. Echt een ideaal product voor spot treatment.

Super Sensitive Shield

IMG_1266De laatste stap is de zonnebescherming. Deze SPF heeft factor 30 en beschikt vover een breed sprectrum. Dit houdt in dat hij zowel beschermt tegen UVA als tegen UVB stralen. De SPF is zeer licht en vloeibaar van structuur en smeert zeer goed uit zonder een witte waas achter te laten. Het enige nadeel is dat deze SPF je gezicht enorm laat glanzen. Je bent verplicht voor na deze stap een dun laagje poeder aan te brengen, anders zie je eruit als een spiegeltje. Niet zo mooi dus. Buiten dit doet de SPF prima zijn werk.

 

Wil je zelf ook een Face Mapping ? Ga dan snel langs bij een Dermalogica store en vraag ernaar, het is volledig gratis en je hoeft er geen afspraak voor te maken. Je krijgt ook gratis opvolging (na een paar weken) om te kijken of de producten je huid verbeterd hebben. Op basis van deze gegevens kunnen ze je een perfect individueel aangepast schema geven voor je verzorging.

 

Groetjes,
Daisy

 

 

 

 

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s