Lush Dream Cream


IMG_1154

Lush is voor mij de ontdekking van de eeuw. Door de aantallen potjes die ondertussen toch een vaste plaats in mijn badkamer hebben gevestigd, ruikt dat ene plekje van het huis net zoals de shop. Als ik mijn ogen sluit is het net alsof ik er ben. Tijdens mijn bezoek aan de winkel nam ik vele dingen mee, zoals ook onder andere deze Dream Cream. Het is een bodylotion die geschikt is voor de meest gevoelige en geïrriteerde huidtypes. Met mijn probleemhuid moest ik dit product wel proberen.

Ook dit product zit in een grote zwarte en recyclebare pot. Wat ik nog niet eerder gezien had op de pot was, dat als je 5 lege zwarte potten terug naar de winkel brengt je een gratis gezichtsmasker krijgt. Zo maakt Lush van recyclen een echt feestje!

De Dream Cream zelf is een crème met een zacht gele kleur. Hij heeft een zeer zachte structuur en smeert makkelijk uit. De geur is iets wat speciaal, ik kan hem niet meteen thuisbrengen. Maar hij is zacht en licht kruidig. Absoluut niet onaangenaam en zeker en vast niet overheersend.

IMG_1155

IMG_1160

 

Je hebt 2 formules in deze bodylotion. Diegene met een minimum aan conserveermiddelen en diegene die zichzelf conserveert. Als voorstander van natuurlijke producten heb ik natuurlijk gekozen voor diegene die zichzelf conserveert. Hoe dit precies allemaal in zijn werk gaat weet ik niet precies, maar het zou te maken hebben met een toevoeging van oliën.

Dit zegt Lush over hun Dream Cream :

We maken Dream Cream voor mensen met een probleemhuid (en voor mensen die willen voorkomen dat ze huidproblemen krijgen). Als basis gebruiken we havermelk, bekend om de helende werking op een probleemhuid. Om diezelfde reden gebruiken we rozenwater. De andere ingrediënten zijn ook gekozen vanwege het helende, verzachtende effect op je huid. Blauwe kamille, roos absoluut, tea tree en lavendel hebben wat dit betreft al sinds mensenheugenis een goede reputatie.

Havermelk (Avena sativa), Olijfolie, extra virgin, biologisch (Olea europea), Glycerine (Glycerine), Rozenwater (Rosa damascena), Cacaoboter, fair trade biologische (Theobroma cacao), Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Roos absolue (Rosa damascena), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tea tree-olie, essentiële (Melaleuca alternifolia),Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin),Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), *Geraniol (*Geraniol), *Limonene (*Limonene),*Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume)

 

Havermelk voor zijn verzachtende werking, olijfolie, glycerine, cacaoboter om te voeden, rozenwater en kamille en lavendel essentie om te kalmeren. Wat een heerlijke lijst, als laatste zien we parfum staan. Wat goed om te weten dat de geur van het product door zijn bestanddelen zelf komt. Ga zo door Lush !

 

Ik gebruik de lotion nu al een tijdje en zelf heb ik last van eczeem. Hierdoor is mijn huid zeer droog, schilferig, trekkerig en jeukt deze zeer hard. Het heeft even geduurd voor de crème zijn werk deed. Het is zeker geen wondermiddel dat binnen de dag werkt. Maar mijn jeuk werd een stuk minder en de trekkerigheid verdween. Mijn huid voelt een stuk comfortabeler aan, waardoor de eczeem stukken minder is geworden. Dit is een product dat altijd bijgevuld zal worden in mijn stash.
Zelf gebruik ik hem ook als handcrème voor het slapen gaan. Vooral omdat mijn handen (zeker nu*) wat extra verzorging kunnen gebruiken. De lotion maakt alles weer lekker zacht en gehydrateerd.

*Heb mijn duim gebroken en ik zit strak ingetaped. Niet zo handig en daardoor lukken sommige zaken niet meer goed zoals handen wassen. Hierdoor gebruik in nu constant een anti bacteriële gel, maar mijn handen worden hier extreem droog van.

De Dream Cream  bevat 240g en kost €20,30.
Je kan deze kopen in elk Lush filiaal of via deze link.

 

Groetjes,
Daisy

 

8 gedachtes over “Lush Dream Cream

  1. svenja zegt:

    De producten van Lush zijn zo fijn ❤ Dit product ken ik nog niet, maar klinkt erg goed. Fijn ook dat je eczeem erdoor is vermindert. Ik kan hier vooral in de winter nog wel eens last van hebben, dus dan houd ik deze zeker in gedachten.

    Like

  2. Julie zegt:

    Erg fijne review! 🙂 Ik vind de geur van deze crème niet zo lekker, maar als hij voor jouw huid werkt is het natuurlijk wel een goed product.
    Ik volgde je blog nog niet maar zag je bericht op de FB pagina van Lush!

    Like

Laat hier jou reactie achter