Marilou BIO Organic lippenbalsem


IMG_1022

 

Wat is het enige lichaamsdeel dat zich niet van nature kan voeden en soepel houden ? …… Juist ja, onze lippen. Onze lippen kunnen niet zoals onze huid een laagje afscheiden waardoor ze zacht en soepel blijven. Hiervoor hebben we dus hulp nodig van buitenaf. En wat gebruiken we voor onze lippen te voeden……een lippenbalsem! Door het voortdurende likken, koude, wind of zonder enige rede kunnen je lippen al zeer snel droog en trekkerig aanvoelen. Daarom is het verstandig om een goede balsem te gebruiken. Vandaag heb ik voor jullie een review van een biologisch merk, maar zou deze balsem wel voldoen aan mijn strenge eisen ?

Toen ik de winkel binnenstapte had ik een duidelijke missie. Een goede balsem met goede bestanddelen. Na wat zoeken kwam ik uit bij, voor mij nog ongekende merk, Marilou BIO. Door de verpakking kon ik al raden dat de lippenbalsem in een potje zou zitten. Omdat ik dit potje toch altijd thuis zou laten was dit geen probleem, maar als je deze in je tas voor onderweg zou stoppen zou ik het toch niet meer zo hygiënisch vinden. Je raakt immers zo veel aan en er kunnen zich al snel vieze beestjes in de balsem gaan nestelen.

Ik deed de verpakking open en ik zag binnenin een super schattig klein potje, zoals ik al gedacht had. Het potje heeft een klein draaidekseltje met daaronder de balsem. De balsem zelf is redelijk hard van structuur, wit en heeft een hele zachte perzik geur zoals de verpakking beschrijft. Het aanbrengen is zeer makkelijk, de balsem is wel wat hard maar toch kan je makkelijk product opnemen en op je lippen smeren. Meteen daarna krijg je al een verzorgend gevoel. De balsem zelf heeft geen smaak maar enkel een heel zacht subtiel geurtje. Dit is te wijten aan de bestanddelen van de balsem. Er zit namelijk geen chemische geur of smaakstof in, fijn voor diegene dat niet goed tegen chemische parfum kunnen.

IMG_1036

IMG_1026

De bestanddelen van deze balsem zijn gewoonweg geweldig. Ik zie zonnebloem olie, shea boter, bijenwas, carnauba was en vette soorten alcohol. Al deze stoffen zijn ook nog eens afkomstig van biologische landbouw. Door deze bestanddelen is de balsem niet alleen organisch maar ook nog een volledig biologisch en is in het bezit van het ECO CERT label. Als dat geen goed nieuws is.

Zelf heb ik altijd ontzettend droge lippen *wat is er nu niet droog aan mij* dus moet ik altijd wel een lippenbalsem op zak hebben. Nu gebruik ik al een tijdje elke avond voor het slapen gaan deze balsem en mijn lippen zijn niet meer gebarsten, velletjes vrij en heerlijk zacht. De lippenbalsem ziet er niet alleen goed uit, hij werkt ook goed.
Ik geef deze een 8/10. Het enige nadeel vind ik het potje, maar dat is persoonlijk.

De lippenbalsem van Marilou BIO kost ongeveer €5 en het potje bevat 5ml. Hiervan gebruik je telkens zeer weinig. Ik test hem nu al zeker 3 weken en er is nog steeds bijna niets uit het potje dus hij is enorm zuinig in gebruik. De balsem is te koop in natuur-, en biowinkels zoals De Tuinen (NL)  en Essenza (BE).

 

Groetjes,
Daisy

Advertentie

5 gedachtes over “Marilou BIO Organic lippenbalsem

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s