IDK : Olijfzeep + Winactie!


aleppo zeep

In de Syrische stad ALEP of ALEPPO is de productie van de Aleppo – of Alep zeep, ‘moeder aller zepen’, sinds oudsher onveranderd gebleven. Vaak nagemaakt maar nog nooit geëvenaard. De Aleppo-zeep is een zuivere plantaardige zeep van uitzonderlijke kwaliteit, enkel samengesteld op basis van olijfolie en laurierbesolie. Ze wordt gedurende 9 maanden op een natuurlijke manier gedroogd in de zon, een 4000 jaar oude traditie. Als voorvader van de marseille zeep, werd de echte Aleppo zeep uitgevonden door de Mesopotamiërs in het oosten van de Bosphorus.

Aleppo Zeep: moeder aller zepen

De burcht van Aleppo, gelegen in het huidige Syrië, dankte zijn voorspoed aan de caravanen die oost en west verbonden (de kruiden- en zijde route). In de twaalfde eeuw brachten de kruisvaarders zo rond 1250 de Aleppo zeep mee naar Marseille, waar na verloop van tijd een hele industrie ontstond van Marseille zeep. Deze Marseille zepen werder verder ontwikkeld en leken na verloop van tijd niet meer op het oorspronkelijke product. De Mesopotamiërs, echter, bleven trouw aan het bewezen concept. Ze bleven trouw aan de ambachtelijke en natuurlijke manier van fabriceren. Een zeep die 4000 jaar onveranderd is gebleven! Ieder jaar, rond oktober-november, als de olijf- en laurierbesolie worden geëxtraheerd, herhaalt zich hetzelfde ritueel in de oude souk van de stad Aleppo. Men giet eerst de olijfolie in een grote traditionele verzepingsbak. Dan mengt men de olijfolie met water en sodaloog zodat de olie langzaam gaat verzepen. Na het afkoelen volgt de handmatige versnijding van de zepen. De laatste stap is het rijpingsproces; gedurende negen maanden worden deze grond zeepblokken gedroogd in de volle zon. Dit proces geeft de Aleppo zeep haar karakteristieke uiterlijk: een lichte groene kleur aan de hardere buitenkant, en de iets donkergroene kleur in de zachtere binnenkant.

 

Aleppo zeep: lichaam, haar en méér

De Aleppo zeep is 100% plantaardig en natuurlijk. Je kunt deze zeep gebruiken als lichaamsverzorging, maar ook voor het wassen van je haar. Maar deze zeep kan meer, veel meer:

– je kunt het gebruiken voor het het wassen van het linnen, (stoffen) meubels en tapijten. Echt waar!
– voor het nat scheren is er geen beter product dan Aleppo zeep.
– voor een gehydrateerde en verkwikte huid: schaaf 25 gram in een warm bad.
– deze Aleppozeep is zeer geschikt voor een babybadje en voor een hand- of voetenbad
– het helpt tegen winterhanden en -voeten (kloven/wondjes etc.)
– deze zeep is zo zacht dat het zeer geschikt is voor het wassen van de intieme delen van het lichaam, het zorgt voor de juiste zuurgraad en voorkomt veel vrouwelijk ongemak.
– en hoe raar het ook klinkt, het kunt het ook gebruiken als tandpasta! Aleppo zeep als tandpasta voorkomt tandvleesontsteking en helpt bij de genezing van aften. Het smaakt romig en geeft een prettig en langdurig schoon gevoel.

Een Aleppo Olijfzeep is niet PH-neutraal. PH-neutraal is 7,0. De olijfzepen hebben een PH van 9,5 – 10,0.

De Aleppo zeep is de enige zeep die blijft drijven in water, dit komt door de uitzonderlijke rijkheid aan plantaardige oliën. Deze zeep zeep geeft weinig schuim, en hoewel sommige mensen daaraan moeten wennen, is dit hét bewijs voor de bijzondere zachtheid van deze zeep.

 

Aleppo zeep: wel even wennen

Aleppo of Alep zeep producten zijn zo puur en heerlijk om te gebruiken, maar het kan wel enige gewenning vergen. Het ruikt en voelt anders dan de meeste verzorgingsproducten. In het begin heeft de huid en het haar enige moeite met de natuurlijke verrijking van de Alep, dit komt vanwege de gewenning aan (andere) chemische producten. Na enkele dagen merk je het verschil en voel je wat Alep voor de huid en het haar doet … en wil je niet meer terug. Aleppo zeep: een waar wonder uit de natuur.

Aleppo zeep Syrie

Aleppo zeep en de probleemhuid: de zachtheid van olijf en de kracht van Laurier

Deze echte Aleppo zeep verenigt de zachtheid van olijfolie en de delicate geur en kracht van laurier. Een ongeëvenaarde combinatie. Laurierbesolie is zowel een bactericide, fungicide (schimmeldodend) als antiviraal. Het is tevens pijnstillend. Vandaar zijn weldoende werking tegen acné, mycose, psoriasis, vette huid en zweren. De Alep-zeep mag gebruikt worden zowel voor lichaamsverzorging als hoofdhuidzorg (uitstekend bij de behandeling van schilfertjes). De Aleppo of Alep zeep is geschikt voor elke huid, zélfs (of beter gezegd: juist) voor de meest gevoelige huid. Het laat een zachte beschermende film achter. De zeep is uitstekend voor dagelijks gebruik.

 

 

Persoonlijk ben ik een grote fan van aleppo of olijf zepen. Ik gebruik hem wekelijks in bad en telkens als ik mijn handen was. Ik moet wel eerlijk toegeven, ik vind dat het stinkt. Maar ik heb dan ook een afschuwelijke hekel aan olijven en bijproducten hiervan, dit zal dus wel aan mij liggen. Hij zorgt ervoor dat mijn gevoelige huid niet van streek raakt. Een tijdje heb ik hem ook als facewash gebruikt, maar omdat ik niet kon wennen aan de geur (ik haat echt olijven haha) ben ik hem enkel nog voor mijn lichaam gaan gebruiken.
Omdat ik er zo fan van ben geef ik daarom één echte olijfzeep weg gemaakt in Griekenland.

Wil jij een Griekse handgemaakte olijfzeep winnen laat van je horen en vertel mij waarom je hem zo graag wil proberen. Dit moet je doen volgens deze stappen.
1 : Plaats in de comment waarom jij de zeep wil winnen.
2 :  Wordt fan van de Green Daisy’s Facebook pagina en like/share dit bericht.
Klik hier voor de Facebook pagina.

De winnaar wordt eind April bekend gemaakt.

 

Groetjes,
Daisy

Bron

 

Advertentie
Geplaatst in: IDK

5 gedachtes over “IDK : Olijfzeep + Winactie!

 1. Mijn Kleine Geheimpjes zegt:

  Ik ben groot fan van natuurlijke producten, gebruik momenteel een zeep op basis van hennepzaad wat eigenlijk ook wel bevalt. Toch ben ik altijd reuze nieuwsgierig naar andere producten op natuurlijke basis, omdat mijn huid na een bepaalde tijd zich tegen een product lijkt te werken op de een of andere manier. Deze klinkt erg goed!

  Like

 2. Lotte zegt:

  Vanwege mijn droge huid was ik me eigenlijk nooit met zeep, omdat het mijn huid alleen maar verder uitdroogt. Toen mijn ouders met een stuk van deze zeep thuis kwamen, heb ik die toch uitgeprobeerd omdat ik hoopte dat de olie het uitdrogen tegen zou gaan. Helaas is het mij ontzettend tegen gevallen. Mijn huid was na het wassen even trekkerig als wanneer ik andere zeepproducten gebruik. Ik houd het dus maar gewoon bij water. 😉

  Like

 3. mywickedweirdlife zegt:

  Ik doe eigenlijk niet vaak mee aan winacties, ik schat mijn kansen nooit zo hoog in, maar ik vind dit zo’n leuk en interessant artikel dat ik een keer een kansje ga wagen! ik vind je artikel zo leuk en interessant dat ik nou ook wel heel erg nieuwsgierig ben geworden naar de Aleppo zeep! ik heb een hele gevoelige huid dus het zou zomaar een uitkomst kunnen zijn. dit is de reden dat “wil ik graag winnen”

  Like

 4. Anne zegt:

  Hier ben ik dus benieuwd naar! Zelf heb ik altijd de meest goedkope pompzeep die ik kan vinden (:$) en daar worden mijn handen nogal droog van.. dit lijkt me echt super om uit te proberen.

  Like

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s