IDK : Arganolie


download

Berbervrouwen in Marokko kennen al eeuwen de sterke punten en de mogelijkheden van arganolie. Zij winnen de arganolie uit de pitten van de vruchten van arganbomen in Marokko, het herkomstland van deze bomen. De laatste vijftien jaar heeft de olie ook buiten Marokko aan populariteit gewonnen, vanwege de talrijke cosmetische toepassingen.

ARGAN OLIE OFWEL HET MAROKKAANS GOUD!

Arganolie is een zeldzame en uiterst waardevolle vloeistof. Het wordt het Marrokaanse goud genoemd, vanwege het zeldzame karakter en de bijzondere samenstelling. De olie is zo zeldzaam, omdat het winnen van deze olie uit de vruchten van de arganboom veel tijd in beslag neemt. Daarnaast zijn arganbomen enkel te vinden in boomgaarden in het noorden van Marokko.

Naast het bijzondere karakter zorgt ook de samenstelling voor de goede reputatie van arganolie. De Berberfamilies gebruiken deze olie al eeuwen om hun huid en haar te verzorgen. Hun gebruinde huiden en glanzende haren zijn het perfecte bewijs van de heilzame werking.

 

ARGANOLIE EN DE NATUURLIJKE VOCHTBALANS

Arganolie heeft een balancerende functie. Het zorgt dat het natuurlijke vochtgehalte in de huid op peil blijft en controleert de talgproductie. Hierdoor is de olie geschikt voor elk huidtype. Naast het interne evenwicht, beschermt arganolie tegen externe factoren. De olie biedt bescherming tegen bijvoorbeeld de kou, uitlaatgassen en nicotine. Door de speciale samenstelling is arganolie niet enkel te gebruiken voor de huid, maar ook voor haar en nagels.

download (1)

ARGAN OLIE BEVAT VITAMINE E EN ANTIOXIDANTEN!

Antioxidanten zijn in overvloed te vinden in arganolie. Ze zorgen voor de bescherming van de huid tegen externe invloeden. Vitamine E, één van de krachtigste antioxidanten, is in grote hoeveelheden aanwezig in de olie. Om deze reden heelt en herstelt arganolie de huid en vertraagt het de huidveroudering. Huidveroudering komt voor als de bovenste huidlaag, die collageen en elastine bevat, beschadigd wordt door bijvoorbeeld weersinvloeden of uitlaatgassen. Deze huidlaag verliest hierdoor zijn structuur en veerkracht, met rimpelvorming als resultaat.

Arganolie zorgt voor het herstellen en verzorgen van de bovenste huidlaag zodat een gladde en zuivere huid behouden blijft!

ARGANOLIE BEVAT VEEL ESSENTIËLE VETZUREN

Ons lichaam heeft vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. Sommige van deze vetzuren, de essentiële vetzuren, kan ze zelf niet produceren. Het lichaam kan deze essentiële vetzuren wel opnemen door ze in te slikken of op de huid te smeren. Arganolie zit vol met essentiële vetzuren zoals linolzuur. De olie zorgt naast een gezonde huid, ook voor de ondersteuning van een gezond en goed functionerend lichaam.

ARGANOLIE ONDERSTEUNT BIJ HUIDPROBLEMEN

Dankzij zijn unieke samenstelling verzorgt arganolie niet enkel de huid, maar heelt deze ook. Zo kan arganolie gebruikt worden bij huidaandoeningen en ontstekingen.

De helende eigenschappen dankt arganolie aan het koud persen. De pitten van de arganvrucht worden niet verwarmd bij het persen om zoveel mogelijk voedingswaarden te behouden. Koud persen vereist wel meer arganpitten dan warm persen, waardoor koud geperste arganolie zeer kostbaar is. Door dit kostbaar persproces heeft de olie Marrokaans goudals bijnaam gekregen.

 

ARGANOLIE VERZORGT DE HUID

De huid is ons grootste orgaan, het werkt als een schild dat de binnenkant beschermt tegen invloeden van buitenaf. De unieke samenstelling en pure ingrediënten van argan olie ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en dienen als aanvulling op de natuurlijke kracht die onze huid bevat. Door het regelmatig insmeren van de huid wordt de vochtbalans op peil gehouden en behoudt het zijn natuurlijke glans.

Argan olie is zacht en heeft een aangename, nootachtige geur. Het is geschikt voor alle huidtypes. Gebruik argan olie rijkelijk bij een droge huid, maar smeer argan olie alleen ’s nachts bij een vette huid.

ARGANOLIE HAAR

De grootste oorzaken van beschadigd haar zijn onder andere blootstelling aan zon, uitlaatgassen, stijltangen en föhns. Argan olie bevat beschermende essentiële vetzuren. Dit zijn vetzuren die ons lichaam zelf niet aanmaakt en dus aangereikt moeten worden van buitenaf. Dat kan bijvoorbeeld door het regelmatig insmeren van pure argan olie in het haar. Laat de argan olie ongeveer 20 minuten intrekken en was het haar daarna. Het beste resultaat bereikt u door ook een shampoo op basis van arganolie te gebruiken. Uw haar zal voller aanvoelen en een prachtige glans bevatten!

argan-oil

ARGANOLIE GEZICHTSVERZORGING

Het dagelijks verzorgen van het gezicht kunt u het beste doen met een crème op basis van arganolie. Maar verwen uw gezicht eens in week met speciale Argan maskers of een masker van pure argan olie. Het geeft de tere huid een boost en het voedende effect voelt als een weldaad voor de huid. Een handige bijkomende werking van argan olie is de ontstekingsremmende kracht. Het helpt bij het kalmeren van een onrustige huid en verminderen puistjes en oneffenheden.

 

ARGANOLIE NAGELS

Nagels zijn, net als haar, een deel van uw lichaam dat extra verzorging van buitenaf nodig heeft, aangezien ze snel droog en dof kunnen worden. Door regelmatige blootstelling aan water en bacteriën drogen onze handen en nagels uit en kunnen er kleine wondjes en velletjes ontstaan aan de nagelriemen. Regelmatig insmeren met argan olie verzorgt je nagels, laat ze mooi glanzen en minder snel afbreken. Nagelriemen blijven soepel en zien er gezonder uit met een regelmatige behandeling met argan olie. Smeer een kleine hoeveelheid argan olie op je nagels en masseer het goed in. Geef de argan olie de tijd om in te trekken, dus niet meteen nagellak gebruiken!

ARGANOLIE IN BAD

Veel soorten badolie die te koop zijn bij de drogist bevatten kunstmatige geurstoffen. Argan olie is puur natuur en heeft een zachte, nootachtige geur. Wil je graag een extra luchtje? Probeer dan eens Arganolie met een toevoeging, zoals bijvoorbeeld Oranjebloesem. Een scheutje argan olie in bad is voldoende om je huid een lekkere opkikker te geven en het soepel en gevoed aan te laten voelen. Vooral in de winter is het heerlijk om de droge huid te verzorgen met een warm bad en argan olie!

 

Sta je nu zelf ook zo te springen om arganolie te gebruiken ? Via deze link kan je je volledig laten gaan in de webshop van Arganolie.be

 

Groetjes,
Daisy

Bron : Tekst
Foto

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s