Nectar of Nature rozen tonic


NON

Tonic vind ik persoonlijk één van de moeilijkste zaken qua huidverzorging. Ik heb altijd dat het mijn huid te hard uitdroogt, een vettige laag achterlaat of dat mijn gezicht zo hard plakt dat ik het kan behangen. In mijn zoektocht naar de ideale tonic ben ik nu geland bij een huismerk van een winkelketen, het merk Nectar of Nature.

Mijn ervaring.

Zoals je op de foto ziet heeft de tonic een simpele praktische verpakking zonder veel poespas. Op de flacon staat vermeld dat de tonic een natuurlijk recept zou zijn en dat alle ingrediënten afkomstig zijn van biologische landbouw. De fabrikant beweerd dat 98% van de bestanddelen natuurlijk zijn en dat 10% afkomstig is van biologische landbouw. Dit zeggen ze niet op de voorkant, wat ik best jammer vind. De tonic is bedoeld voor de gevoelige huid.

Ik heb de tonic een tijd getest zowel ’s morgens als ’s avonds na het reinigen met een facewash. De tonic heeft een echt rozengeur, precies dezelfde alsof je een flesje rozenwater koopt. Wel aangenaam en fris. Wel duurt het een tijdje eer je gezicht opgedroogd is, dit vind ik wel een nadeel. Zeker als het ’s morgens wat sneller moet gaan. Helaas laat ook deze tonic een plakkerig laagje achter, gelukkig is het niet zo fel als als bij de Hegron Tonic *klik hier voor de review* maar toch genoeg om het storend te vinden.

De ingrediënten.

IMG_0001

Ahaa, de dader van dat heerlijke frisse rozengeurtje is bekent ! Het grootste deel bestaand namelijk uit rozenwater. Voor de rest zie ik nog glycerine en een heel weinig bewaarmiddelen. Het is een korte simpele lijst. Wat ik ook fijn vind is dat er een expliciete houdbaarheid datum vermeld staat en niet zo een vage vermelding van gebruik tot zo veel maanden na opening. Super, dit verklaard nog maar eens dat schoonheidsproducten niet vol chemische goedjes moeten zitten.

Conclusie.

Ik ga de tonic niet meer opnieuw kopen, hij plakt, duurt lang voor hij droogt en met die bestanddelen kan je beter een flesje echt rozenwater gaan kopen. Dat kost ongeveer evenveel en is zeker natuurlijk.
Van mij krijgt de tonic een 5/10. Alleen vanwege zijn budget, handige flacon en weinig bewaarmiddelen haalt hij zijn punten. Voor de rest is de tonic prima als je niet veel eisen of budget hebt.

De tonic is de koop in alle Carrefour supermarkten en kost ongeveer €3 voor 200ml

Groetjes,
Daisy

Advertentie

2 gedachtes over “Nectar of Nature rozen tonic

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s