IDK : Kamille


images

Omdat verzorging niet altijd uit een potje moet komen en uit een heleboel onverstaanbare bestanddelen moet bestaan, gaan we vandaag de volledige natuurlijke weg in. Kamille is meer dan enkel die onkruid plant langs de kant van de weg. Deze plant is al van in de oudheid zeer geliefd vanwege zijn sterke eigenschappen.  Ben je benieuwd naar wat deze plant voor je kan betekenen in de badkamer, lees dan snel verder.

Kenmerken

Kruiden werden vroeger gebruikt als geneesmiddel, smaakversterker en als schoonheidsmiddeltjes. Dus als ze toen hielpen doen ze dat nu ook, kamille heeft de werking van rustgevend, kalmerend, verzachtend, anti-allergisch, krampwerend en ontstekingsremmend te zijn. Al deze kenmerken in één, daar kan geen enkele artificiële crème tegenop.

Gebruik

Door kamille op verschillende manieren te gebruiken kan het vele toepassingen hebben. Hieronder vind je een kort lijstje van de toepassingen :

Door thee te zetten van kamille kan je je slapeloosheid aanpakken, irritaties verminderen en komaf maken met die vervelende kiespijn.
Je kan natte kamille bloemen in omslagjes doen en op je ogen leggen als je last hebt van vermoeide ogen en wallen. Succes gegarandeerd. TIP : gebruik je gebruikte thee zakjes en plaats ze even in de vriezer. Zo zijn ze koud en doen ze je ogen nog meer ontzwellen.

Dop een compres in zeer sterke kamille thee, kamille crème of olie (wel verdunnen met neutrale crème) om huidirritaties zoals exzeem te behandelen.

Doe kamille bloesems in een kom kokend water en inhaleer de dampen als je last hebt van een gevoelige keel of hooikoorts. Hang wel een handdoek boven je hoofd en kom anders ontsnappen de dampen.

Kamille kan je in elke supermarkt kopen in thee builtjes of als losse gedroogde bloemknoppen.

OPGELET : test eerst uit of je niet allergisch bent, dis is zeer belangrijk !!!

Groetjes,
Daisy

Bron : Foto

Advertentie
Geplaatst in: IDK

3 gedachtes over “IDK : Kamille

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s