Hoe lang gebruik jij jou producten ?


53-	vials

 

6,12,24,36. Al deze getallen ben je vast al eens tegengekomen op jou producten, maar hou jij er rekening mee ?

Ik heb deze vraag aan vele mensen in mijn omgeving gesteld en verrassend genoeg kreeg ik een groep van 95% en 5%. Zoals je waarschijnlijk verwacht zal de grote groep hun producten opgebruiken tot de laatste druppel, ongeacht hoe lang deze geopend of in gebruik zijn. Het overige kleine groepje houdt immers zich echt aan de vermelde datum.

Zoals je al gemerkt hebt of over horen spreken hebt wordt de economie duurder. Eten wordt duurder, grondstoffen stijgen in prijs en ook in de cosmetica industrie ondervind men een verhoging van de waarde. Er zijn vele mensen die eerder gaan grijpen naar een eigen merk product dan dat ze naar de parfumerie stappen, logisch ook. Niet iedereen heeft even veel te besteden. Maar ik hoor hier al vele vragen opstijgen, over hoe je het beste uit je geld haalt.

Zijn producten na de houdbare datum nog goed ?
Gaan goedkopere producten sneller bederven ?
Doen goedkopere producten wel wat ze beloven ?

De top 3 vragen die ik gekregen heb en welke ik voor jou ga uitleggen.

 

Zijn producten na de houdbare datum nog goed ?

Ja. Deze getallen zijn slecht richtlijnen. De bedrijven plakken er een getal op *afhankelijk van de hoeveelheid bewaarmiddelen en bestanddelen* zodat ze kunnen garanderen dat producten in die tijd doen wat ze moeten doen. Na de datum kunnen ze wat van hun werking verliezen of ranzig worden. een ranzig product merk je aan een andere geur, andere consistentie, andere kleur of als je plots last krijgt van uitslag bij het gebruiken van het product na enige tijd. Is je fles langer open dat die 12 maanden en is het product nog exact hetzelfde, niet weggooien maar lekker opgebruiken dus.
Om te voorkomen dat iets ranzig wordt kan je het product op een droge plaats bewaren die relatief koud is en niet vaak schommelt van hoge naar age temperatuur. Ook zon is en boosdoener, dus een donkere plaats is ook aan te raden.

 

Gaan goedkopere producten sneller bederven ?

Nee, waarom zouden ze ? Het is niet omdat ze goedkoper zijn dan de meeste parfumerie producten dat ze niet langer meegaan. Als je ze gebruikt zoals aangegeven en op de juiste plaats bewaard gaan ze even lang mee als eender welk flesje of potje.

 

Doen goedkopere producten wel wat ze beloven ?

Denk jij zoals zovele mensen dat goedkopere producten geldverspilling zijn. Nu niets is minder waar. Ik ga niet ontkennen dat goedkopere producten goedkopere bestanddelen hebben. Maar het is niet omdat ze minder kosten dat ze minder goed werken. Er is zelfs aangetoond dat de anti-rimpel crème van Biocura *Aldi merk* beter en echt effectief werkt tegen het bestrijden van rimpels dan de duurdere luxe merken. Laat je dus niet misleiden door gefotoshopte modellen, designer namen of spectaculaire flacons goedkopere producten doen evengoed hun werk, soms zelfs beter dan de duurdere.

 

Zelf gebruik ik alles tot het op is, of tot ik merk dat ze ranzig worden. Soms is dat een maand of 3, anders enkele jaren. Kortom koop waar jij je goed bij voelt en gebruik tot jij denkt dat er iets mis mee is.

 

Groetjes,
Daisy

 

Bron : Foto

Advertentie

Laat hier jou reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s